Δήμος Παύλου Μελά: Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Με μια εντυπωσιακή αεροφωτογραφία δεκάδες παιδιά του Δήμου Παύλου Μελά σχημάτισαν στον αύλειο χώρο του 4ου Γυμνασίου, το μήνυμα της εκδήλωσης «ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ» στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την  Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που θα ολοκληρωθούν αύριο στο Βοτανικό Κήπο Σταυρούπολης.

Σήμερα από τις 9 το πρωί και μέχρι το μεσημέρι μικροί και μεγάλοι πότισαν και φρόντισαν 6.500 δένδρα στην πρόσφατα δενδροφυτευμένη περιοχή της Ευκαρπίας μετά το ΤΙΤΑΝ.

«Η προστασία του Περιβάλλοντος είναι ευθύνη όλων μας. Αλλά η μεγαλύτερη ευθύνη μας είναι, να μάθουμε τις νέες γενιές, τα παιδιά μας,  να φροντίζουν και να προστατεύουν το περιβάλλον. Και αυτό είναι πιο εφικτό  στις παιδικές ηλικίες, όταν τα παιδιά διαμορφώνουν χαρακτήρα και αποδέχονται αξίες»  επεσήμανε ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης.

«Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, είναι μία ευκαιρία, ίσως και απλά η αφορμή, για να ξεκινήσουμε και να εντείνουμε τις προσπάθειές μας προς την κατεύθυνση της ευαισθητοποίησης, του εθελοντισμού, της προσφοράς, της προστασίας του Περιβάλλοντος όσο το δυνατόν περισσότερων παιδιών. Στόχος μας να εξελιχθούν σε αυριανούς Πράσινους Πολίτες μέσα από ένα Πράσινο Δίκτυο που ετοιμάζεται Τέλος οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτά τα ακούραστα παιδιά και σε όλους τους εθελοντές που βοήθησαν να πραγματοποιηθούν οι δράσεις. Ας ελπίσουμε ότι κάθε μέρα θα αποτελεί ημέρα περιβάλλοντος για όλους μας» τόνισε  ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ανακύκλωσης και Πρασίνου Σάκης Λαζαρίδης.

 

paylou melaΜε πολύ μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία ξεκίνησαν την Παρασκευή  οι τριήμερες εκδηλώσεις στο Άλσος Μετεώρων, η δράση "ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ το προσέχουμε ΟΛΟΙ'', σε συνεργασία με τους συλλόγους ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ, ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ‘’ΜΕΤΕΩΡΑ’’ και 7ο ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΕΡΟΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΠΟΛΙΧΝΗΣ και την υποστήριξη της ΠΡΟΤΕΚΤΑ.

Την πρώτη  ημέρα συμμετείχαν ενεργά και οι τρεις σχολικές μονάδες της περιοχής (4ο Γυμνάσιο, 13ο Δημοτικό, 6ο Δημοτικό) με περισσότερους από 500 μαθητέςκαι ξεχύθηκαν στα 110 στρέμματα δάσους, σε ένα άκρως διασκεδαστικό και με περιβαλλοντικό χαρακτήρα ''κυνήγι θησαυρού'' που ενθουσίασε τους μικρούς μας φίλους. Η δράση είχε ως στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μικρών παιδιών και την καλύτερη γνωριμία μέσα από το παιχνίδι, με το δάσος της περιοχής όπου ζούνε και μεγαλώνουν.

Αντίστοιχη Περιβαλλοντική δράση έλαβε χώρα στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου όπου  συμμετείχαν το 4ο Δημοτικό Σχολείο Πολίχνης, το 2ο ΓΕΛ Πολίχνης, η Ακαδημία ποδοσφαίρου ΛΥΚΟΙ, η ομάδα Βόλεϊ ΠΗΓΑΣΟΣ, οι Περιαστικοί Καλλιεργητές και η εθελοντική ομάδα Νέων ΠΕΣ το ΔΥΤΙΚΑ, στέλνοντας το μήνυμα: «Καρατάσιου το Πάρκο μας».

Αύριο  οι μαθητές του 4ου Δημοτικού Σταυρούπολης, του 4ου Δημοτικού Πολίχνης και του 29ου Δημοτικού Θεσσαλονίκης θα φιλοξενηθούν και θα ξεναγηθούν τη Δευτέρα 6 Ιουνίου, στο Βοτανικό Κήπο Σταυρούπολης.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση