ΕΛΕΤΑΕΝ: Παγκόσμια Ημέρα Ανέμου 2016, με ποδόσφαιρο και τέχνη

Πλήθος εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Ανέμου 2016, στις 15 Ιουνίου, για 10η συνεχόμενη χρονιά, διοργανώνει η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ).

Οι εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου 15 Ιουνίου 2016 πραγματοποιούνται σε όλον τον πλανήτη υπό την αιγίδα του Παγκοσμίου Συμβουλίου Αιολικής Ενέργειας GWEC, μέλος του οποίου είναι από φέτος και η ΕΛΕΤΑΕΝ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας WindEurope (πρώην EWEA), εθνικός εκπρόσωπος της οποίας είναι η ΕΛΕΤΑΕΝ.

Η Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου αποσκοπεί στην εξοικείωση του κοινού με την  τεχνολογία της Αιολικής Ενέργειας και των Ανεμογεννητριών και στην ενημέρωσή του για τα οφέλη της αιολικής ενέργειας και των ΑΠΕ γενικότερα, που προσφέρουν μια βιώσιμη ενεργειακή λύση παράγοντας ενέργεια η οποία είναι Καθαρή, Ασφαλής, Φθηνή, Ανεξάντλητη, Εγχώρια και συμβάλλει στην Ενεργειακή Ανεξαρτησία, στην Εθνική Οικονομία, στην Προστασία του Περιβάλλοντος και στην αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής.

Στην τελετή εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας του Ανέμου, στις 15 Ιουνίου 2016 έχουν ήδη δηλώσει ότι θα παραστούν:

⦁    Ο π. Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας, ο οποίος συμμετέχει ανελλιπώς στα εκδηλώσεις της Παγκόσμιας Ημέρας του Ανέμου από το 2007.
⦁    Ο Πρόεδρος του ΠΟΤΑΜΙΟΥ κ. Σταύρος Θεοδωράκης
⦁    Η κα Άννα-Μισελ Ασημακοπούλου,  Υπεύθυνη Τομέα Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας
⦁    Ο καθηγητής κ. Γιάννης Μανιάτης, π. Υπουργός, βουλευτής Δημοκρατικής Συμπαράταξης
⦁    Ο π. Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας Δρ. Andrew Garrad.

Η αρχή της στροφής του πλανήτη από τα ορυκτά καύσιμα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, που σηματοδότησε με εντυπωσιακό τρόπο η ιστορική συμφωνία 196 κρατών στην επιτυχημένη Διάσκεψη για το Κλίμα στο Παρίσι (COP21), δεν θα πραγματοποιηθεί από μόνη της.  Όλοι πρέπει να συμβάλουμε και η Ελλάδα έχει καθυστερήσει, παρ’ όλο που πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να πρωτοπορήσει (αφθονία ανανεώσιμου δυναμικού, τεχνογνωσία, έμπειρο και ικανό προσωπικό σε όλα τα επίπεδα, πληθώρα ενδιαφερόμενων επενδυτών).

Όπως αναφέρει η ΕΛΕΤΑΕΝ, «δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε ότι η ανάπτυξη της Αιολικής Ενέργειας και των Α.Π.Ε. γενικότερα είναι ο πιο σημαντικός μονόδρομος ανάπτυξης μιας ανθρωπότητας που πασχίζει να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή, να προστατέψει το περιβάλλον και να αναπτυχθεί οικονομικά. Η Αιολική Ενέργεια προσφέρει και τα τρία σε ένα».

Στo πλαίσιο, μάλιστα, του εορτασμού διοργανώνεται για 7η χρονιά το ποδοσφαιρικό τουρνουά 5Χ5 «Αίολος».

Στο τουρνουά συμμετείχαν 13 ομάδες εταιρειών του κλάδου ή συναφών κλάδων σε 2 ομίλους. Το τουρνουά διεξάγεται στις εγκαταστάσεις του Paradise Park (www.paradisepark.gr) στη Μεταμόρφωση Αττικής.

Το τουρνουά υπήρξε συναρπαστικό και η πρόκριση στην τελική φάση κρίθηκε κυριολεκτικά την τελευταία αγωνιστική.

Τη Δευτέρα 6 και την Παρασκευή 10 Ιουνίου διεξάγονται ο προημιτελικοί και ημιτελικοί, με τον μεγάλο τελικό να διεξάγεται την Τετάρτη 15 Ιουνίου, την Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου, οπότε και θα απονεμηθούν τα κύπελλα, μετάλλια και οι τιμητικές διακρίσεις από προσωπικότητες της Πολιτείας, του κλάδου και του πολιτικού κόσμου.

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

Λεπτομέρειες για τους αγώνες, τα αποτελέσματα, τους σκόρερ, φωτογραφίες, βίντεο και κάθε άλλη συγκλονιστική λεπτομέρεια στο www.eletaen.gr  και  https://www.facebook.com/globalwindday13hellas

Επίσης οργανώνεται και η 10η εκδήλωση Καλλιτεχνικής έκφρασης.

Φέτος καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι, παιδιά όλων των ηλικιών να εκφραστούν με όποιο καλλιτεχνικό μέσο επιθυμούν, με θέμα: «Η Αιολική Ενέργεια ασπίδα ενάντια στους δράκους και τις μάγισσες που καταστρέφουν το περιβάλλον»

Θα γίνουν δεκτές όλες οι δημιουργίες ανεξάρτητα καλλιτεχνικού μέσου. Κανόνες, λεπτομέρειες και οδηγίες μπορείτε να δείτε εδώ (http://eletaen.gr/gwd-2016-artistic-event-instructions/)

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής έργων είναι η Δευτέρα 20 Ιουνίου στις 5μμ. Η υποβολή μπορεί να γίνει ταχυδρομικά, ηλεκτρονικά ή δια ζώσης στα γραφεία: Λ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ 306, 2ος όροφς, Χαλάνδρι 152 32 (Σίδερα) - τηλ/fax. 2108081755

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση