Τσιρώνης από Θεσσαλονίκη: Γίγαντας που κοιμάται η κυκλική οικονομία στην Ελλάδα

του Νίκου Αβουκάτου

Ουσιαστική χαρακτήρισε τη συνάντηση του με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη ο αναπληρωτής Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στην πόλη.

Για το θέμα των απορριμμάτων, ο κ. Τσιρώνης επισήμανε ότι «η αντίληψη με το νέο εθνικό σχέδιο διαχείρισης τους είναι οι ΦΟΔΣΑ να φτιάχνονται στη βάση της συναίνεσης των δημάρχων. Αυτή την κατεύθυνση προσπαθούμε να περάσουμε στην Ελλάδα και αισιοδοξώ ότι θα καταλήξουμε στο βέλτιστο σχήμα, ώστε να μπορεί ο κάθε δήμος να διαχειριστεί με ουσιαστικό τρόπο και με ευελιξία τα απορρίμματά του».

«Προωθούμε την αλλαγή των συστημάτων εναλλακτικής διαχείρισης», συνέχισε ο αναπληρωτής υπουργός και εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως οι δήμαρχοι θα αντλήσουν τους σχετικούς πόρους και θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Υπογράμμισε, ακόμη, ότι «η κυκλική οικονομία στην Ελλάδα είναι ένας γίγαντας που κοιμάται. Πετάμε υλικά και όλος αυτός ο πλούτος δεν μπορεί να πηγαίνει χαμένος».

Από τη πλευρά του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης τόνισε ότι «συζητήσαμε για την επίλυση διαφόρων θεμάτων που είναι της αρμοδιότητας του ΥΠΕΝ και τα οποία εκκρεμούν στον δήμο Θεσσαλονίκης».

Μεταξύ αυτών, σύμφωνα με τον ίδιο, τέθηκαν οι απαλλοτριώσεις, τα ρέματα και το σχέδιο πόλης.

«Συμφωνήσαμε για το κάθε θέμα και συγκεκριμένα για τους τρόπους με τους οποίους θα δρομολογήσουμε την επίλυσή τους», κατέληξε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση