Θεσσαλονίκη: Μαθητές καθάρισαν τον «σκουπιδότοπο» του Κελλάριου Όρμου (φωτο)

του Νίκου Αβουκάτου

Σαράντα δύο μαθητές της Γ' και Δ' τάξης του 8ου Δημοτικού Σχολείου της Θεσσαλονίκης «σκούπισαν» σήμερα τον πολύπαθο Κελλάριο Όρμο.

Πρόκειται για μία επιβαρυμένη παραθαλάσσια περιοχή της Θεσσαλονίκης γεμάτη με σκουπίδια, κάθε είδους, και κυρίως πλαστικό. Με αφορμή τις περιβαλλοντικές εκδηλώσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, τα μικρά παιδιά με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών αλλά και των υπευθύνων του Δήμου ξεχύθηκαν κατά μήκος της ακτής και έδρασαν για τον καθαρισμό του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

1

Ο φωτογραφικός φακός της Greenagenda.gr κατέγραψε την εικόνα της περιβαλλοντικής υποβάθμισης της περιοχής. Οι μαθητές ανέσυραν μέσα από τη θάλασσα δεκάδες σακούλες, πλαστικά μπουκάλια, καρέκλες, μεταλλικά κουτιά, σχοινιά ακόμη και ρολά και πινέλα για βάψιμο.

Τα μικρά παιδιά φόρεσαν ειδικά γάντια και με αρκετή διάθεση που φάνηκε κατά τη διάρκεια του καθαρισμού γέμισαν επτά σακούλες απορριμμάτων. Μάλιστα, δύο μαθητές ανέλαβαν να καταγράψουν τα αντικείμενα που μάζεψαν οι συμμαθητές τους.

3

«Υπάρχουν πολλά απορρίμματα και κυρίως πλαστικό. Τα τελευταία χρόνια με τη βοήθεια την Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMEPA) προβαίνουμε σε δράσεις καθαρισμού της  περιοχής», επισήμανε η προϊσταμένη του Τμήματος Περιβαλλοντικών Δράσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης, Παρασκευή Τζουμάκα.  

«Μου άρεσε που ήρθα μαζί με τους συμμαθητές μου και καθαρίσαμε τη θάλασσα», είπε από την πλευρά της η Φιλιάννα, μαθήτρια της τρίτης τάξης, ενώ ο μικρός Στέφανος ανέφερε ότι «καθαρίσαμε την ακτή και μαζέψαμε τα σκουπίδια».

4

Τα ανακυκλώσιμα υλικά που περισυνέλεξαν χρησιμοποιήθηκαν για κάνουν διάφορες κατασκευές οι μαθητές, με τη βοήθεια καλλιτεχνών από το Σωματείο Τέχνης «Μορφογένεσις».

Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε γράψει το προηγούμενο διάστημα η Greenagenda, στα άμεσα σχέδια της δημοτικής αρχής είναι η αναμόρφωση της ευρύτερης περιοχής.

5 6 7

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση