Επιχείρηση απορρύπανσης του βυθού στο λιμάνι της Τήνου

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απορρύπανσης του λιμανιού της Τήνου στις 11 Ιουνίου, μια πρωτοβουλία του Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσσωρευτών (ΣΥΔΕΣΥΣ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Η δράση πραγματοποιήθηκε από τους πιστοποιημένους επαγγελματίες δύτες της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Υδροναύτες», σε συνεργασία με το κέντρο κατάδυσης του Κώστα Θωκταρίδη. Σημαντική ήταν η υποστήριξη του Δήμου Τήνου και του Δημάρχου Σίμου Ορφανού, του Λιμενικού Ταμείο Τήνου – Άνδρου, του Λιμεναρχείου Τήνου, καθώς και της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης της Τήνου για την Τοπική Ανάπτυξη και το Περιβάλλον ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «Καλλονή-Κελλιά».

Ο Πρόεδρος του ΣΥΔΕΣΥΣ Λουκάς Χριστοδούλου, μετά το πέρας της εκδήλωσης, δήλωσε: «Σκοπός αυτής της δράσης του ΣΥΔΕΣΥΣ δεν είναι μόνο ο καθαρισμός, αλλά και η ενημέρωση για τη λειτουργία των συστημάτων εναλλακτικής διαχείρισης, καθώς και η ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σωστή διαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων -ειδικά των συσσωρευτών- για την προστασία του περιβάλλοντος. Η συνεργασία μας με τοπικούς φορείς, σε πρωτοβουλίες όπως αυτή, καθιστούν εφικτό το πρόγραμμα της κοινωνικής μας υπευθυνότητας, μέρος του οποίου αποτέλεσε και ο καθαρισμός του λιμανιού, που τελικά εξελίχθηκε σε μια οικολογική γιορτή ευαισθητοποίησης, με μαζική συμμετοχή. Δεσμευόμαστε ότι, σε συνεργασία με την ομάδα της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. και τον Δήμο,  αυτή η δράση ήταν η αρχή σε μια σειρά δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που προγραμματίζουμε και για το νησί της Τήνου».

11

Ο καθαρισμός του λιμανιού της Τήνου ήταν η δεύτερη δράση απορρύπανσης που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. Είχε προηγηθεί η απορρύπανση των λιμανιών της Νάουσας και της Παροικίας στην Πάρο, στις 27 και 28 Μαΐου.

Η εκδήλωση έγινε με την επικοινωνιακή στήριξη της ετήσιας έκδοσης για την Τήνο, το ΤΑΜΑ και η εκδότης του κα Αναστασία Ψάλτη δήλωσε: «Το ΤΑΜΑ αποτελεί την αισθητική αποτύπωση όλων όσων συμβαίνουν στην Τήνο. Καταγράφουμε, φωτίζουμε και δημιουργούμε εικόνες τηνιακής πραγματικότητας. Για αυτό στεκόμαστε αρωγοί σε κάθε ενέργεια που αναδεικνύει το νησί και την δύναμη των ανθρώπων του».

Λίγα λόγια για το ΣΥΔΕΣΥΣ

Το Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσσωρευτών Ανώνυμη Εταιρεία, «ΣΥΔΕΣΥΣ Α.Ε», ιδρύθηκε το 2004 με σκοπό την οργάνωση συλλογικού συστήματος για την εναλλακτική διαχείριση των χρησιμοποιημένων ηλεκτρικών στηλών και συσσωρευτών οχημάτων και βιομηχανίας μολύβδου - οξέως και νικελίου – καδμίου. Έχει λάβει έγκριση από το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (τ. ΥΠΕΧΩΔΕ) ΦΕΚ 1124/23-7-04.

Είναι εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με πολυμετοχική σύνθεση και στοχεύει στο να επιτευχθούν οι εθνικοί στόχοι ανακύκλωσης ηλεκτρικών στηλών και συσσωρευτών οχημάτων και βιομηχανίας.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση