Νυχτερινή ποδηλατάδα απόψε στα Τρίκαλα

του Νίκου Αβουκάτου

Οι Ποδηλάτες των Τρικάλων δίνουν απόψε ραντεβού στην κεντρική πλατεία της πόλης, στις 21:00. Μικροί αλλά και μεγάλοι, ακόμη και ηλικίας 80 ετών, θα κάνουν ορθοπεταλιές αναδεικνύοντας τη μεγάλη τους αγάπη για τους δύο τροχούς. Σε αυτήν την πόλη των 78.000 κατοίκων, οι ποδηλάτες ξεπερνούν τους 30.000.

«Η χρήση του ποδηλάτου είναι καθημερινή και ο τρόπος ζωής των κατοίκων βασίζεται στο ποδήλατο καθώς το χρησιμοποιούν  για να κάνουν τις  διάφορες ασχολίες του», μας εξήγησε ο δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Η διάδοση του μέσου γίνεται με αρκετές δράσεις κάθε χρόνο. Στην αποψινή ποδηλατοβόλτα θα συνδράμει και η Τροχαία της πόλης για τη διευκόλυνση της εκδήλωσης. Οι διοργανωτές έχουν καθορίσει τη διαδρομή στους δρόμους της πόλης ενώ θα ληφθούν και τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Πάνω από ένας στους τρεις Τρικαλινούς χρησιμοποιεί ποδήλατο. Είναι, μάλιστα, αρκετοί και οι αστυνομικοί που πηγαίνουν στην υπηρεσία τους με το ποδήλατο, σύμφωνα με τον διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Τρικάλων.

Η πόλη του ποδηλάτου πρωτοπορεί και μάλιστα προσφέρει δωρεάν μετακίνηση με ποδήλατα, για όσους χρησιμοποιήσουν τους χώρους στάθμευσης του Δήμου. Από τις αρχές του Απριλίου εφαρμόζει ένα  πρωτοποριακό πρόγραμμα με 20 ποδήλατα. «Καθημερινά γίνονται ανάρπαστα τα κίτρινα ποδήλατα μέχρι τις 11 το πρωί», τόνισε ο κ. Παπαστεργίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εφόσον αξιολογηθούν τα στοιχεία από την εφαρμογή του επιτυχημένου προγράμματος με τη χρήση των κίτρινων ποδηλάτων υπάρχει σκέψη για αύξηση του αριθμού τους.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση