Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης και στη Ζάκυνθο (φωτο)

Οι μαθητές της Ζακύνθου διασκέδασαν και ενημερώθηκαν στο «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης». Η εκπαιδευτική αυτή δράση με την επιτυχημένη πορεία σε όλη την Ελλάδα έχει σαν στόχο να ταξιδέψει τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι και την ψυχαγωγία στον όμορφο και γεμάτο οφέλη κόσμο της ανακύκλωσης συσκευασιών και του μπλε κάδου.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Δήμος Ζακύνθου και ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) και έλαβε χώρα  στην πλατεία Σολωμού.

Η εκπαιδευτική δράση λειτούργησε με τη συμβολή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου (1ο Δημοτικό Σχολείο, 3ο Δημοτικό, 4ο Δημοτικό, Δημοτικό Σχολείο Λιθακιάς και 1ο Δημοτικό Σχολείο Ρίζας).

2

Κυρίαρχη προσπάθεια του Δήμου Ζακύνθου και του ΦΟΔΣΑ είναι να ευαισθητοποιηθεί η νέα γενιά στο συγκεκριμένο θέμα και μελλοντικά να μειωθούν οι παραγόμενες ποσότητες απορριμμάτων. Αυτό ήταν και το μήνυμα που μετέδωσαν στα παιδιά ο Δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Νίκος Τσίπηρας.

«Έχουμε ρίξει όλο το βάρος στην εκπαίδευση των παιδιών μας πάνω σε θέματα ανακύκλωσης και κομποστοποίησης. Πιστεύουμε ακράδαντα πως μέσω αυτής της διαδικασίας θα πετύχουμε τον στόχο μας, που δεν είναι άλλος από ένα καθαρό περιβάλλον. Οι ενέργειές μας θα συνεχιστούν καθ´ όλη τη διάρκεια της θητείας μου. Ευελπιστώ πως σε λίγα χρόνια θα έχουμε πλήρως συνειδητοποιημένους πολίτες. Θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί», επισήμανε ο δήμαρχος Ζακύνθου, κ. Κολοκοτσάς.

3

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση