Βράβευση του Λούνα Παρκ ανακύκλωσης συσκευασιών της ΕΕΑΑ

Σε Silver Εvent Of The Year ανακηρύχτηκε το ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ της ανακύκλωσης συσκευασιών της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) στην κατηγορία «Εκπαιδευτική εκδήλωση» στο πλαίσιο των Event Awards 2016.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, με βασικό στόχο την εμπέδωση της κουλτούρας της ανακύκλωσης στις νεώτερες ηλικίες αλλά και την γενικότερη ευαισθητοποίηση του κοινού για την αξία της ανακύκλωσης συσκευασιών, η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), σχεδίασε και σε συνεργασία με τους Δήμους της χώρας υλοποιεί, το ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ της Ανακύκλωσης ένα πρωτότυπο, ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διασκεδάζει και παράλληλα εκπαιδεύει τα παιδιά σχετικά με τα υλικά που δέχεται ο Μπλε Κάδος και με την ορθή χρήση του.

Η τελετή απονομής του βραβείου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 2 Ιουνίου παρουσία 450 στελεχών από ένα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων.

Σημειώνεται ότι η ΕΕΑΑ διοργανώνει το ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ της Ανακύκλωσης Συσκευασιών συνεργασία με Δήμους ανά την επικράτεια για 10η συνεχή χρονιά.

Το ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ της Ανακύκλωσης «ταξιδεύει» στους Δήμους της χώρας ψυχαγωγώντας, ενημερώνοντας και παροτρύνοντας για σωστή και συστηματική ανακύκλωση συσκευασιών στον Μπλε Κάδο, προάγοντας παράλληλα την ιδέα της συμμετοχής στη διαδικασία της ανακύκλωσης. Το βραβείο αυτό, σηματοδοτεί την αναγνώριση της πολυετούς προσπάθειας που καταβάλουμε για την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση των πολιτών  και ιδιαίτερα της νέας γενιάς ώστε να μάθουν με τον πιο δημιουργικό τρόπο την αξία της ανακύκλωσης και τη συμβολή της στην προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση των φυσικών πόρων.

Λίγα λόγια για την ΕΕΑΑ

Η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης όπως προβλέπει ο Νόμος, έχει μη κερδοσκοπική λειτουργία και εξυπηρετεί σκοπούς δημοσίου συμφέροντος. Ιδρύθηκε από βιομηχανικές και εμπορικές επιχειρήσεις που, είτε διαθέτουν συσκευασμένα προϊόντα στην ελληνική αγορά, είτε κατασκευάζουν συσκευασίες και σήμερα αριθμεί πάνω από 1.870 συμβεβλημένους. Στο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΕΑΑ συμμετέχει και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Η ΕΕΑΑ οργανώνει το Σύστημα Συλλογικής Εναλλακτικής Διαχείρισης για τα απόβλητα συσκευασίας (ΣΣΕΔ-ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ) σύμφωνα με το Ν. 2939/01. Το εθνικό θεσμικό  πλαίσιο είναι απόρροια των ευρωπαϊκών οδηγιών  και υποχρεώνει τους διαχειριστές συσκευασίας, δηλαδή τις επιχειρήσεις που διαθέτουν συσκευασμένα προϊόντα στην ελληνική αγορά, να μεριμνήσουν για την ανακύκλωση των συσκευασιών τους.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ΕΕΑΑ μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση http://www.herrco.gr.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση