Η Σουηδία δοκιμάζει έναν από τους πρώτους ηλεκτρικούς δρόμους του κόσμου

Η  Σουηδία έγινε μία από τις πρώτες χώρες στον κόσμο  που διεξάγουν δοκιμές με ηλεκτρική ενέργεια για τις μεταφορές με βαρέα οχήματα σε δημόσιους δρόμους. Τα οχήματα θα μπορούν να συνδέονται σε ένα σύστημα παρόμοιο με αυτό των τρόλεϊ.

Η λειτουργία ενός πιλοτικού ηλεκτρικού δρόμου μήκους δύο χιλιομέτρων στον αυτοκινητόδρομο Ε 16 στη περιοχή του  Σαντβίκεν ξεκίνησε από τις σουηδικές αρχές, η  κίνηση αυτή μπορεί να φέρει την χώρα πιο κοντά στο στόχο της απεξάρτησης του στόλου αυτοκινήτων από τα ορυκτά καύσιμα έως το 2030.

Στην οροφή της καμπίνας φορτηγού ο συλλέκτης ρεύματος θα τροφοδοτεί με  ρεύμα τον υβριδικό ηλεκτρικό κινητήρα του οχήματος.

«Οι ηλεκτρικοί δρόμοι θα μας φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στις μεταφορές χωρίς ορυκτά καύσιμα, και έχουν τη δυνατότητα να επιτύχουν μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Πρόκειται για έναν τρόπο ανάπτυξης περιβαλλοντικά φιλικών και «έξυπνων» μεταφορών στο υφιστάμενο οδικό δίκτυο», δήλωσε η Γενική Διευθύντρια της Σουηδικής Διοίκησης Μεταφορών, Λένα Έρικσον.

Η δοκιμή θα συνεχιστεί μέχρι το 2018. Προς το παρόν, το έργο θα πραγματοποιηθεί σε έναν κλειστό δρόμο και αναμένεται τον επόμενο χρόνο να παρουσιαστεί στην κανονική  κυκλοφορία.

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση