Μεγάλο πρόβλημα για το ΕΠΟΡ, παράνομη αλιεία και συλλογή μανιταριών

Την Τετάρτη, 29 Ιουνίου, ο ΦΔΟΡ διοργάνωσε συνάντηση στην έδρα του στο Μεσοχώρι Παρανεστίου με θέμα την άσκηση της αλιείας και τη συλλογή μανιταριών στα όρια του Εθνικού Πάρκου Οροσειράς Ροδόπης.

Σκοπός αυτής της συνάντησης ήταν ο συντονισμός των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων για την αποτελεσματική φύλαξη της προστατευόμενης περιοχής.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι της Αστυνομίας, των Δασικών Υπηρεσιών Δράμας και Ξάνθης, του Τμήματος Αλιείας Ξάνθης, της Θηροφυλακής, του ΚΠΕ Παρανεστίου, της Εναλλακτικής Κοινότητας “Πελίτι” και του Συλλόγου Μανιταρόφιλων ΑΜ-Θ.

Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι η παράνομη αλιεία και η παράνομη συλλογή μανιταριών είναι μεγάλα προβλήματα για τη βιοποικιλότητα του ΕΠΟΡ και ότι απαιτείται επαγρύπνηση και καλύτερος συντονισμός για την αποτελεσματική φύλαξη της προστατευόμενης περιοχής.

Επιπλέον δεσμεύτηκαν για την αναζήτηση χρηματοδοτικών εργαλείων για την ανάληψη δράσεων ενημέρωσης του κοινού, όπως δημιουργία δίγλωσσου ενημερωτικού έντυπου και τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων.

Φωτογραφίες από τη συνάντηση:

111 222 333 1111

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση