Τρεις τόνους -κάθε λογής- σκουπιδιών ανέσυραν από τον βυθό Έλληνες και Βρετανοί (φωτο)

του Νίκου Αβουκάτου

Περισσότερους από 3 τόνους στερεών απορριμμάτων κατάφεραν να ανασύρουν Έλληνες και Βρετανοί εθελοντές δύτες μετά από την επιτυχημένες καταδύσεις στο Τολό Ναυπλίου, το Κιάτο, την Κόρινθο και το Λουτράκι.

Το 6μελες κλιμάκιο των Βρετανών Δυτών της N.A.RC και το 4μελες κλιμάκιο της ομάδας Loutraki Divers, με πολυετή εμπειρία και τεχνογνωσία στους τομείς του υποβρύχιων καθαρισμών και της ανέλκυσης βαρέων αντικειμένων, απομάκρυναν από τον βυθό, μεταξύ άλλων, έπιπλα, ελαστικά, δίχτυα και πλαστικές συσκευασίες.

α

β

Πρόκειται για μια δράση που έγινε για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην οποία καταδύθηκαν μαζί Έλληνες και ξένοι δύτες και αναμένεται να επαναληφθεί σε λίγους μήνες.

«Το δύσκολο εγχείρημά μας πέτυχε στα σημεία όπου έγινε ο καθαρισμός. Είμαστε όλοι χαρούμενοι για την προσπάθειά μας. Χρειάζεται όμως να αναλάβουν δράση και άλλοι. Είναι αδιανόητο η χώρα μας, με τη μοναδική της ακτογραμμή, να έχει αυτά τα χάλια. Μοιάζει με χωματερή ο βυθός και δεν πρέπει να αφήσουμε την τραγική αυτή κατάσταση στα παιδιά μας», επισήμανε στη Greenagenda.gr o Χρύσανθος Χόρμπας, συντονιστής των Loutraki Divers.

γ

Η εκδήλωση έγινε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και της Περιφέρειας Πελοποννήσου ενώ η Vernicos Yachts SA συνέδραμε σημαντικά στις δυνατότητες ανάπτυξης και δράσης της ομάδας.

Σε τρία χρόνια και μετά από 74 καταδύσεις οι δύτες του Loutraki Divers έχουν ανελκύσει συνολικά 21.818 κιλά στερεών απορριμμάτων από τον βυθό των ελληνικών θαλασσών. «Στο λιμάνι του Λουτρακίου μετά από 32 καταδύσεις έχουμε καθαρίσει εντελώς τον βυθό», κατέληξε ο κ. Χόρμπας.

δ

333 ε ζ

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση