SmileyBin: Διπλή ευρωπαϊκή διάκριση για τον «έξυπνο» μαθητικό κάδο (φωτο)

Δύο πολύ σημαντικές διακρίσεις στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό μαθητικής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας «Company of the Year», του Junior Achievement Europe, που πραγματοποιήθηκε στη Λουκέρνη της Ελβετίας, έλαβε η ομάδα «Smileybin» του Γυμνασίου Αλωνίων Πιερίας.

Οι 15χρονοι Έλληνες μαθητές, που ήταν οι ηλικιακά μικρότεροι συμμετέχοντες, θα μεταφέρουν στις αποσκευές τους, επιστρέφοντας σπίτι, το βραβείο «Life Changer Signature Award», κορυφαίο βραβείο καινοτομίας του διαγωνισμού.

«To "SmileyBin", η μαθητική start-up από την Ελλάδα, εντυπωσίασε τους κριτές με την καινοτομία της, τους οικολογικούς και κοινωνικούς της στόχους, αλλά και το πρωτοπόρο επιχειρηματικό της σχέδιο», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

44

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που κερδίσαμε αυτό το πολύ σημαντικό βραβείο εκπροσωπώντας την Ελλάδα», δήλωσε ο μαθητής Ιορδάνης Πασχαλίδης. «Το «Life Changer Singnature Award» απονέμεται στην πιο καινοτόμο επιχείρηση που έχει τη δυναμική να αλλάξει προς το καλύτερο τις ζωές των ανθρώπων. Για την ομάδα του «Smileybin» αυτό έχει διπλό μήνυμα. Αλλάζουμε τις ζωές των ανθρώπων προσφέροντάς τους ένα πιο καθαρό περιβάλλον με τον έξυπνο κάδο μας, αλλά ταυτόχρονα το βραβείο αυτό αλλάζει και η δική μας ζωή καθώς αναδεικνύει σε ευρωπαϊκό επίπεδο την καινοτόμα επιχειρηματική μας προσπάθεια».

Βραβείο Ηγετικής Προσωπικότητας κέρδισε η μαθήτρια του Γυμνασίου Αλωνίων Πιερίας, Μαρία Κοκκάλα. Η Μαρία ξεχώρισε ανάμεσα σε 275.000 παιδιά που συμμετείχαν φέτος πανευρωπαϊκά στο πρόγραμμα μαθητική «Εικονική Επιχείρηση», και βραβεύτηκε με το «Leadership Award» μαζί με μόλις άλλα εννέα παιδιά.

66

σμι

«Μου έδωσαν συγχαρητήρια για την μεγάλη ωριμότητα μου παρά το νεαρό της ηλικίας μου. Είμαι ενθουσιασμένη που με το καινοτόμο προϊόν μας και τις διακρίσεις μας εδώ στο σπουδαίο αυτό ευρωπαϊκό διαγωνισμό αναδείξαμε την Ελλάδα μας», δήλωσε η 15χρονη Μαρία.

Πολύ υπερήφανη για τις μεγάλες αυτές επιτυχίες των μαθητών του Γυμνασίου Αλωνίων Πιερίας, δήλωσε η πρόεδρος του «Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece», κα Λίτσα Παναγιωτοπούλου. «Η Ελλάδα έκλεψε πραγματικά τις εντυπώσεις στο φετινό διαγωνισμό. Όλοι μιλούσαν για την έξυπνη ελληνική ιδέα της ανταποδοτικής ανακύκλωσης του «Smileybin» που παρουσίασαν εδώ τα παιδιά. Ακόμα και στη βραδιά των βραβεύσεων σχεδόν όλοι οι ομιλητές στις προσφωνήσεις τους έκαναν αναφορά στην ελληνική ομάδα και στο πρωτοποριακό, οικολογικό προϊόν της. Τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια», είπε η κα Παναγιωτοπούλου.

σμ4

«Χαίρομαι πάρα πολύ για τoυς μαθητές του Γυμνασίου Αλωνίων Πιερίας.  Είναι αληθινά διαμάντια που τους δόθηκε η ευκαιρία να λάμψουν», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΝ/JA Greece κ. Αργύρης Τζικόπουλος. «Νιώθω ιδιαίτερα υπερήφανος και για το γεγονός ότι αυτές οι σπουδαίες διακρίσεις της ελληνικής ομάδας επισφραγίζουν άλλη μια μεγάλη επιτυχία που είχαμε φέτος καθώς το Junior Achievement Ελλάδος κατέκτησε τη δεύτερη θέση στην Ευρώπη από το JA Europe για την άψογη λειτουργία του και την μεγάλη επέκταση των προγραμμάτων του στα ελληνικά σχολεία».

Το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό κέρδισε η Δανία με την εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα SubReader, που βοηθά άτομα με δυσλεξία να διαβάζουν υπότιτλους στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Το δεύτερο βραβείο απονεμήθηκε στην ομάδα Irdify από τη Σλοβακία και το τρίτο στην ομάδα Enlighten Hope από το Ηνωμένο Βασίλειο.

σμ3

Τα παιδιά από το χωριό Αλώνια της Πιερίας, παρά τις δυσκολίες που συνάντησαν κατάφεραν να ξεχωρίσουν στον διαγωνισμό. Στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση».

55

«Είμαστε βραβευμένοι επιχειρηματίες και σε ευρωπαϊκό επίπεδο πλέον. Το μέλλον είναι πιο πολύ πιο αισιόδοξο για μας», είπε η μαθήτρια Ελένη Γεωργή.

Το πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» πραγματοποιείται στην Ελλάδα εδώ και 10 χρόνια από τον μη-κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό οργανισμό «Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και με την υποστήριξη ιδρυμάτων, οργανισμών και επιχειρήσεων.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση