Όλες οι ημερομηνίες για το νέο «Εξοικονομώ κατ' Οίκον»

Σε τροποποίηση της υπουργικής απόφασης για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ' Οίκον» προχώρησε σήμερα το ΥΠΕΝ, με βάση τα όσα ανακοινώθηκαν στις 27 Ιουλίου.

Πιο αναλυτικά, στην τροποποίηση αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι καταληκτική ημερομηνία εκταμίευσης των δανείων ορίζεται η 15.12.2016, ενώ για τις αιτήσεις που υπάχθηκαν στο Πρόγραμμα μετά την 1.1.2016, καταληκτική ημερομηνία για την καταβολή της ενίσχυσης από το Πρόγραμμα Άμεσης Ενίσχυσης, που αφορά σε εθνικούς πόρους, ορίζεται η 30.06.2017.

Η συνολική Δημόσια Δαπάνη του Προγράμματος ανέρχεται σε 408,2 εκ. €. Η ενδεικτική κατανομή του προϋπολογισμού των 408,2 εκ. € στο «Ταμείο Εξοικονομώ κατ’ Οίκον», που αφορά κυρίως επιστρεπτέες ενισχύσεις (δάνειο), και στο «Πρόγραμμα Άμεσης Ενίσχυσης», που αφορά μη επιστρεπτέες ενισχύσεις (επιχορήγηση κεφαλαίου και κόστος επιθεωρήσεων), είναι 101 εκ € και 307,2 εκ. € αντίστοιχα.

Η προκήρυξη του νέου «Εξοικονομώ Κατ” Οίκον» αναμένεται στα τέλη του έτους, όπως τόνισε ο υφυπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξης Χαρίτσης.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρίτσης, εντός του επομένου διαστήματος θα διατεθούν 105 εκατ. ευρώ για την εξυπηρέτηση 8-10.000 από τις εκκρεμείς αιτήσεις του προηγούμενου προγράμματος «Εξοικονομώ Κατ” Οίκον».

Ήδη το ΕΤΕΑΝ έχει στείλει τους καταλόγους με τους δυνητικά εντασσόμενους στις τράπεζες, οι οποίες με τη σειρά τους έρχονται σε επαφή με τους ωφελούμενους. Για τη δράση της νέας προγραμματικής περιόδου προγραμματίζεται να ενταχθούν γύρω στις 30.000 ωφελουμένων.

Η δράση θα ανακοινωθεί μέσα στο 2016 και ο αρχικός προϋπολογισμός εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 120 εκατ. ευρώ.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση