Σε διαβούλευση το ν/σ για τα αυθαίρετα - Τι περιλαμβάνει

Σε δημόσια διαβούλευση έθεσε σήμερα το υπουργείο Περιβάλλοντος το σχέδιο νόμου για τα αυθαίρετα, επιβεβαιώνοντας πλήρως το σχετικό ρεπορτάζ της Greenagenda.gr.

Το νομοσχέδιο με τίτλο «Νόμος για τον έλεγχο και την προστασία του δομημένου περιβάλλοντος» θα μείνει σε διαβούλευση μέχρι και τις 22 Σεπτεμβρίου.

Βασική καινοτομία της κυβερνητικής πρωτοβουλίας είναι η ίδρυση του Παρατηρητηρίου Δομημένου Περιβάλλοντος μέσω του οποίου θα παρακολουθείται όλη η δόμηση (υπάρχουσα και νέα).

Ανάμεσα σε άλλες ρυθμίσει που φέρνει το νομοσχέδιο είναι η δήλωση των εξ αδιαιρέτου αυθαίρετων κατοικιών, τα μικρότερα πρόστιμα με αύξηση των δόσεων με στόχο την οικειοθελή δήλωση αλλά και την αποπληρωμή των οφειλών και δημιουργία ηλεκτρονικής ταυτότητας κτηρίων.

Παράλληλα, θα ορίζεται η αύξηση των δόσεων με κύριο στόχο να δοθεί κίνητρο ώστε να δηλωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα αυθαίρετα. Για τα αυθαίρετα που θα νομιμοποιούνται θα είναι υποχρεωτικός ο έλεγχος της στατικής επάρκειας, ενώ νομιμοποιήσεις με τον υφιστάμενο νόμο γίνονται έως τις 8 Οκτωβρίου.

Διαβάστε το νομοσχέδιο, πατώντας ΕΔΩ.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση