Οι ηγέτες της G20 υποστηρίζουν τη πράσινη μετάβαση της οικονομίας;

Η κλιματική αλλαγή αποτελεί ιδιαίτερα ένα καυτό θέμα σε όλο τον πλανήτη. Τα κράτη που ανήκουν στην ομάδα των 20 (G20) κατέχουν το 85%της παγκόσμιας οικονομικής παραγωγής και αντιπροσωπεύουν τα 2/3 του πληθυσμού παγκοσμίως.  Οι χώρες αυτές είναι υπεύθυνες για περισσότερο από το 80 % των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

«Οι χώρες της G20 αναγνωρίζουν ότι μπορούν να διαδραματίσουν πολύ σημαντικό ρόλο για την προστασίας του περιβάλλοντος και του κλίματος» επεσήμανε στη DW η Λίνα Λι, μέλος ενός ανεξάρτητου οργανισμού σε θέματα για το κλίμα, το περιβάλλον και την ανάπτυξη.

Η φετινή σύνοδο κορυφής στη κινεζική πόλη Χανγκτζόου σηματοδοτεί μια αλλαγή στον τρόπο σκέψης των ηγετών. Η αλλαγή του κλίματος αναδύεται ως βασικό παγκόσμιο πρόβλημα, το οποίο συζητείται σε μεγαλύτερο βάθος σε διεθνές επίπεδο.

Ιδιαίτερα οι κίνδυνοι των περιβαλλοντικών προβλημάτων, όπως της κλιματικής αλλαγής, αρχίζουν να λαμβάνονται υπόψη στις οικονομικές αποφάσεις των ηγετών και μάλιστα υποστηρίζουν την ευρύτερη κινητοποίηση της πράσινης οικονομίας.

«Αλλά αυτό ακόμα δεν είναι αρκετό πιστεύει» η Λι. «Αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό είναι ότι η ομάδα της G20 συνδέει τις εργασίες της με την ανάγκη για αλλαγή της χρηματοδότησης των επενδύσεων τους στη πράσινη οικονομία».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση