Φλαμίνγκο στο ελληνικό ουρανό

Τα φλαμίνγκο (φοινικόπτερα) Phoenicopterus roseus σε σχηματισμό, μεταναστεύουν και διασχίζουν τον ελληνικό ουρανό. Εθελόντρια του «Αρχιπελάγους» στη Σάμο φωτογράφισε το όμορφο θέαμα πάνω από την ερευνητική βάση του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας.

flamingo

 

Η μετανάστευση συνεχίζεται για πολλά είδη πουλιών, τα οποία περαστικά από το Εθνικό Πάρκο Δέλτα Εβρου, βρίσκουν ένα τόπο να ξεκουραστούν και να τραφούν. Αν παρατηρούμε γύρω μας με προσοχή, μπορούμε να εντοπίσουμε και να θαυμάσουμε κάποιους από τους ξεχωριστούς μας συγκάτοικους, με τους οποίους μοιραζόμαστε τα ίδια οικοσυστήματα.

Τα πρώτα Φλαμίνγκο (Φοινικόπτερα) έκαναν την εμφάνισή τους στο Δέλτα Εβρου προερχόμενα πιθανότατα από τις περιοχές αναπαραγωγής τους και ακολουθώντας τη συνήθη νομαδική τους συμπεριφορά.

Με το ροζ χρώμα τους θα ομορφύνουν τις λιμνοθάλασσες του Δέλτα. Μεταξύ των 210 ατόμων που καταγράφηκαν υπήρχαν και τρία πουλιά με δαχτυλίδια, τα οποία (όπως φάνηκε από την ανάγνωση των δακτυλιδιών) είχαν δακτυλιωθεί κατά το παρελθόν σε Ιταλία, Γαλλία και Τουρκία.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση