Στάχτη 140.000 στρμ στη Θάσο - Υπό πλήρη έλεγχο τα μέτωπα

Ελεγχόμενη είναι πλέον η κατάσταση στη Θάσο, με τις δυνάμεις πυρόσβεσης να παραμένουν επί ποδός για τον κίνδυνο των αναζωπυρώσεων των εστιών της πύρινης λαίλαπας που έπληξε για τέσσερις ημέρες το νησί. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι καμένες εκτάσεις, κυρίως πευκόδασος, υπολογίζονται στα 140.000 στρέμματα.

Να μην χαλαρώσουν οι ρυθμοί επιτήρησης των εκτάσεων που έκαψε η πυρκαγιά, ζήτησε ο δήμαρχος Θάσου, Κώστας Χατζηεμμανουήλ. Μιλώντας στην ΕΡΤ Καβάλας ανέφερε ότι συγχρόνως επείγουν τα αντιπλημμυρικά έργα για το νησί. Ήδη σήμερα αναμένονται δύο μηχανήματα του στρατού για την έναρξη των έργων προστασίας από τις πλημμύρες. Αρχικά θα γίνει ο καθαρισμός των ρεμάτων, στη συνέχεια θα γίνει συντήρηση των αγροτικών δρόμων και θα ακολουθήσει ο καθαρισμός και η δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, με βάση τις υπάρχουσες μελέτες.

Με απόφαση του δημάρχου Θάσου τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν ούτε και σήμερα παρά τον αρχικό σχεδιασμό, που είχε ανακοινωθεί.

Τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας στο νησί ζητά το Επιμελητήριο Καβάλας.

Για τις καταστροφές που προκάλεσε η πυρκαγιά κατέθεσε ερώτηση στη Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος σχετικά με την πλήρη αποζημίωση των πληγέντων λαϊκών νοικοκυριών και παραγωγών στη Θάσο καθώς και τη χρηματοδότηση όλων των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων.

Η ΔΕΗ ανακοινώνει την αναστολή των αποκοπών παροχών πελατών με ληξιπρόθεσμες οφειλές στο δήμο Θάσου και Θερμαϊκού, οι οποίοι έχουν κηρυχθεί από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση