Drone πάνω από τα πάρκα της Θεσσαλονίκης

του Νίκου Αβουκάτου

Drone για τη «χαρτογράφηση» των χώρων πρασίνου της Θεσσαλονίκης, επιστρατεύει το Τμήμα Συντήρησης Κήπων, της Διεύθυνσης Διαχείρισης Αστικού Πρασίνου του δήμου. Συγκεκριμένα, με τις εναέριες πτήσεις πάνω από τα πάρκα της πόλης, θα λαμβάνονται χρήσιμες πληροφορίες για τους χώρους πρασίνου και πολλά χαρακτηριστικά, όπως η θερμοδυναμική του πάρκου που επηρεάζει το μικροκλίμα της εκάστοτε περιοχής.

«Με την αξιοποίηση της τεχνολογίας θα έχουμε την δυνατότητα καταγραφής, αποτύπωσης και διαχείρισης του αστικού πράσινου», επισήμανε στo Greenagenda.gr, o Ευάγγελος Ματζίρης, προϊστάμενος του Τμήματος Συντήρησης Κήπων του δήμου Θεσσαλονίκης.

Για τις προοπτικές καταγραφής και διαχείρισης του αστικού πρασίνου με χρήση δορυφορικών εικόνων και drone θα μιλήσουν οι Φώτης Γιάγκας, Δασολόγος και ο Γιώργος Μαλλίνης, Επίκουρος Καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στη σημερινή παρουσίαση των καινοτόμων εφαρμογών, στο περίπτερο του δήμου, στην 81η ΔΕΘ. Εκεί θα παρουσιαστεί το «Greentree», μια διαδικτυακή εφαρμογή διαχείρισης αστικού πρασίνου που εφαρμόζεται στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Ανακύκλωσης.

«Με αυτό το εργαλείο μπορούμε να έχουμε στατιστικά δεδομένα για τις μελέτες και τη συντήρηση του πρασίνου. Δεν μπορείς να διαχειριστείς κάτι χωρίς να το μετρήσεις. Tα δύο αυτά εργαλεία θα κάνουν ορθολογική τη διαχείριση και πιο αποτελεσματικά τα μέτρα και τις εργασίες για την εξοικονόμηση πόρων και την ποιοτική αναβάθμιση του αστικού πρασίνου», τόνισε ο κ. Ματζίρης.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση