Για τα προβλήματα των εκτροφεών βουβαλιών ενημερώθηκε ο Μ.Μπόλαρης

Με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Βουβαλοτρόφων Κερκίνης συναντήθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκος Μπόλαρης στη Θεσσαλονίκη. Ο πρόεδρος των εκτροφέων Βουβαλιών Τρύφων Γεντσίδης έθεσε στο τραπέζι τα ζητήματα της καταβολής των ενισχύσεων σε κτηνοτρόφους αυτόχθων φυλών ζώων καθώς και των ενισχύσεων για βιολογικά προϊόντα. Ιδιαίτερα εστίασε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν με την κατανομή των βοσκοτόπων οι κτηνοτρόφοι της εκτατικής κτηνοτροφίας.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός αναφέρθηκε στην προσπάθεια από την πλευρά της νέας διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ για αντιμετώπιση των εκκρεμοτήτων πληρωμών που έχουν συσσωρευτεί από τα προηγούμενα χρόνια και στην βεβαιότητα ανταπόκρισης στις υστερήσεις πληρωμών των βιολογικών και των αυτόχθων φυλών.

Ταυτόχρονα υπογράμμισε την δυνατότητα αξιοποίησης των προϊόντων της εκτροφής βουβαλιού όπως και την τυποποίηση και μεταποίηση του υγιεινού γάλακτος και κρέατος των ζώων που εκτρέφονται στο προστατευόμενο από την συνθήκη Ramsar οικοσύστημα του ποταμού Στρυμόνα και της Λίμνης Κερκίνης.

Στην κατεύθυνση αυτή ζήτησε από τους βουβαλοτρόφους τις συνέργειες για την αξιοποίηση των δράσεων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης με την λειτουργία Ομάδας Παραγωγών και την καθετοποιημένη δράση της.

Τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα του βουβαλιού της Κερκίνης με την απαιτούμενη πιστοποίηση, με την ενσωμάτωση της καινοτομίας και σοβαρό σχεδιασμό, έχουν την δυνατότητα να διεκδικήσουν την θέση που τους αρμόζει στα απαιτητικά ράφια των καταστημάτων gourmet και βιολογικών προϊόντων στην Ελλάδα και την Ευρώπη, εξασφαλίζοντας πολύ καλό εισόδημα για τους παραγωγούς- βουβαλοτρόφους και την τοπική οικονομία.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση