Χειροτερεύει η δυσοσμία στο Κορδελιό, κινητοποιήσεις από τους κατοίκους

του Νίκου Αβουκάτου

Ιδιαίτερα ανήσυχοι είναι κάτοικοι του δήμου Κορδελιού - Ευόσμου λόγω της έντονης δυσοσμίας που αναδύεται σε καθημερινή βάση στην περιοχή. Χθες μια ομάδα πολιτών συναντήθηκε στο θεατράκι που βρίσκεται στο πεζόδρομο του Κορδελιού με σκοπό να προγραμματίσουν τις επόμενες ενέργειές τους.

Στη συνάντησή τους βρέθηκε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Βασίλης Τσακαλίδης. Όπως είπε στη Greenagenda.gr ο κ. Τσακαλίδης, «δεχόμαστε αρκετά τηλεφωνήματα δημοτών με τα οποία διατυπώνονται παράπονα για ενοχλήσεις στα μάτια και τσούξιμο στον λαιμό. Σύμφωνα με τον ίδιο, τις επόμενες ημέρες η δημοτική αρχή θα ζητήσει συνάντηση με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Κώστα Γιουτίκα.

11

Πριν από λίγους μήνες,  ο Δήμος Κορδελιού - Ευόσμου απέστειλε προς τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης επείγουσα αναφορά για το οξύ πρόβλημα.

Κάθε βράδυ, η έντονη και άσχημη μυρωδιά ενοχλεί τους κατοίκους στον Εύοσμο και το Ελευθέριο - Κορδελιό.
«Η κατάσταση είναι ανυπόφορη και το πρόβλημα της δυσοσμίας μάς απασχολεί έντονα», δηλώνουν οι κάτοικοι των δύο περιοχών.

22

Ο Φίλιππος Λαζαρίδης, πατέρας δύο παιδιών, ανέφερε ότι «μυρίζει τόσο έντονα, στις 6.30 το πρωί η μυρωδιά είναι ανυπόφορη. Το καλοκαίρι δεν αντέχουμε και κλείνουμε τα παράθυρα».

«Τα παιδιά μας έχουν αναπνευστικά προβλήματα, έχει χειροτερεύσει η κατάσταση πλέον. Είμαστε αποφασισμένοι να βγούμε στους δρόμους», είπε η Μαρίνα Σαμαρτζίδου.

33

Υπενθυμίζεται ότι, όπως δήλωσε πριν λίγες εβδομάδες στη Greenagenda.gr ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου Πέτρος Σούλας, πρόκειται να εγκατασταθεί ένας υπερσύγχρονος σταθμός online μέτρησης ρύπων, προκειμένου να μπορεί ο καθένας να λαμβάνει στο κινητό του ενημέρωση της επιβάρυνσης στην ατμόσφαιρα.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση