Στον Βόλο το 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αγροτικής Οικονομίας

Με στόχο την ανάδειξη των σύγχρονων ζητημάτων της αγροτικής οικονομίας, την ανταλλαγή επιστημονικών γνώσεων και απόψεων και την κατάθεση τεκμηριωμένων προτάσεων και συμπερασμάτων, που μπορούν να συμβάλουν ουσιαστικά στη χάραξη μιας νέας στρατηγικής στον αγροτικό τομέα, διοργανώνεται στις 20 και 21 Οκτωβρίου 2016, στο Βόλο, το 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αγροτικής Οικονομίας.

Το Συνέδριο με θέμα «Νέα ΚΑΠ και ανασυγκρότηση της αγροτικής οικονομίας» διοργανώνεται από την Εταιρεία Αγροτικής Οικονομίας (ΕΤ.ΑΓΡ.Ο) στη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με την συμμετοχή διακεκριμένων Ελλήνων και ξένων επιστημόνων και πανεπιστημιακών αλλά και εκπροσώπων της πρωτογενούς παραγωγής.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα επικεντρωθούν:

  • Στην ανάλυση των επιπτώσεων της εφαρμογής της ΚΑΠ στην Ελλάδα και την Ευρώπη, καθώς και των επιπτώσεων εναλλακτικών επιλογών 2 εφαρμογής τόσο της νέας ΚΑΠ, όσο και θεσμικών παρεμβάσεων στην χώρα.
  • Στην ανάδειξη των σημαντικότερων σύγχρονων ζητημάτων του πρωτογενούς τομέα, όπως η ανταγωνιστικότητα της πρωτογενούς παραγωγής και η αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας και καινοτομίας, και η διασύνδεσή της µε την μεταποίηση και εμπορία των αγροτικών προϊόντων και τροφίμων.
  • Στην ανάλυση θεμάτων που αφορούν το θεσμικό περιβάλλον αλλά και την ανασυγκρότηση του αγροτικού χώρου και την αειφορική διαχείριση του αγροτικού περιβάλλοντος, γενικότερα.

Στο Συνέδριο συμμετέχουν ως προσκεκλημένοι ομιλητές, οι Deborah Roberts Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Aberdeen, Filippo Arfini Αν. Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάρμα, Τάσος Χανιώτης επικεφαλής της Διεύθυνσης Οικονομικής Ανάλυσης, Προοπτικών και Αξιολογήσεων στη Γενική Διεύθυνση Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Νίκος Χριστοδουλάκης Καθηγητής Πανεπιστήμιο Αθηνών και δρ. Δημήτρης Διακοσάββας από τον OECD.

Στο πλαίσιο των εργασιών, θα διοργανωθεί και μία σειρά κοινών και παράλληλων συνεδριών, καθώς και Στρογγυλών Τραπεζών.

Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθεί η ειδική συνεδρία «Παράλληλοι βίοι», με συντονιστή τον δρ. Γιάννη Χανιωτάκη, Διευθυντή Εργασιών Αγροτικού Τομέα της Τράπεζα Πειραιώς, με την συμμετοχή των Αναστάσιου Τσιάρας, Διευθυντή Παραγωγής ΘΕΣΓΑΛΑ (Λάρισα), Χρίστου Κανελλακόπουλου, ιδιοκτήτη του Κτήματος Μερκούρη (Κορακοχώρι Ηλείας) και Κώστα Αγριγιάννη, παραγωγού ελαιολάδου (Μηλιές Πηλίου).

Παράλληλα θα διεξαχθούν οι Στρογγυλές Τράπεζες:

- «Θεσμική Αναδιάρθρωση της Ελληνικής Γεωργίας», με συντονιστή τον καθηγητή Κωνσταντίνο Καραντινινή, Swedish University of Agricultural Sciences.
- «Τοπικά Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης: Θεωρία και Πράξη», με συντονιστή τον καθηγητή Δημήτρη Ψαλτόπουλο, Πανεπιστήμιο Πατρών.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για το 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αγροτικής Οικονομίας, πατώντας ΕΔΩ.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση