Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την ύποπτη δυσοσμία στη δυτική Θεσσαλονίκη

Έρευνα για το μείζον πρόβλημα της έντονης δυσοσμίας που έχει κατακλύσει εδώ και μήνες περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης και κυρίως τον δήμο Κορδελιού - Ευόσμου, που πρώτη ανέδειξε η Greenagenda.gr και μάλιστα με εκταταμένα και συνεχή ρεπορτάζ, διεξάγεται με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Σύρμως Κακκάλη.

Την υπόθεση χειρίζεται η εισαγγελέας ποινικής διώξεως Ευαγγελία Καρανίκα, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια επείγουσας προκαρκτικής εξέτασης από το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα διακριβωθεί εάν στοιχειοθετούνται περιβαλλοντικά αδικήματα.

Το ιστορικό

Όλα ξεκίνησαν από τις συνεχείς καταγγελίες και τα έντονα παράπονα κατοίκων του δήμου Κορδελιού - Ευόσμου για την ύπαρξη έντονης δυσοσμίας στην περιοχή, η οποία, μάλιστα, προκαλούσε τσούξιμο στον λαιμό και ενοχλήσεις στα μάτια.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των πολιτών, τα προβλήματα έντονης δυσοσμίας άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους πριν από περίπου δύο μήνες, κυρίως τις βραδινές ώρες, με την οσμή να παραπέμπει σε υγραέριο.

Η επείγουσα αναφορά του δήμου και τα αυξανόμενα παράπονα των δημοτών κινητοποίησαν τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Άμεσα ξεκίνησαν έλεγχοι στις βιομηχανίες που εκπέμπουν αέρια κατά την παραγωγική τους διαδικασία και εδρεύουν στην περιοχή, ωστόσο η πηγή της ρύπανσης, έως και σήμερα, παραμένει άγνωστη. Σε αυτό συνετέλεσε και το γεγονός ότι δεν υπάρχει ο απαραίτητος εξοπλισμός για την εξακρίβωση της ρυπαντικής πηγής.

Νωρίτερα σήμερα η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, πραγματοποίησε αυτοψία σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις της δυτικής Θεσσαλονίκης, μαζί με δημάρχους των επηρεαζόμενων από τις δυσάρεστες οσμές περιοχών, οριοθετώντας τον εντοπισμό του αιτίου για την εμφάνιση της δυσοσμίας αυτής έως τα τέλη Οκτωβρίου.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση