Επανενεργοποίηση του Δικτύου Πόλεων με Ποτάμια

Ο Δήμος Τρικκαίων φιλοξένησε τη γενική συνέλευση του Δικτύου Πόλεων με Ποτάμια που ιδρύθηκε το 2006. Ο Δήμαρχος Τρικκαίων  Δημήτρης Παπαστεργίου καλωσόρισε τους εκπροσώπους των 12 δήμων και αναφέρθηκε στην ανάγκη να έχει ξανά «ροή» το Δίκτυο που δίνει βαρύτητα στον αναπτυξιακό και ουσιαστικό ρόλο των ποταμών στις πόλεις από τις οποίες διέρχονται.

Τόνισε, δε, ότι η περιβαλλοντική διάσταση συνδέεται άμεσα με την ίδια την ποιότητα ζωής των κατοίκων,  υπενθυμίζοντας  τις πλημμύρες που έπληξαν χωριά του Δήμου πριν λίγες ημέρες.

Στην πόλη του Ληθαίου, βρέθηκαν - πλην των Τρικκαίων - εκπρόσωποι των Δήμων:

 1. Αρταίων - Δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης, αντιδήμαρχος Γιώργος Πανέτας, δημοτικός σύμβουλος Κώστας Ζέρβας
 2. Λεβαδέων - Δήμαρχος Γιώτα Πούλου
 3. Δέλτα - Δήμαρχος Ευθύμιος Φωτόπουλος
 4. Καλαμπάκας - Δήμαρχος Χρήστος Σινάνης
 5. Σοφάδων – Δήμαρχος Θάνος Σκάρλος
 1. Λαρισαίων - αντιδήμαρχος Γιώργος Σούλτης, αντιπρόεδρος ΔΕΥΑΛ Θεόδωρος Καφφές
 2. Γρεβενών - αντιδήμαρχος Χρήστος Τριγώνης
 3. Κόνιτσας - αντιδήμαρχος Γιώργος Καλλιντέρης
 4. Πύλης - δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Νάκος
 5. Ξάνθης - δημοτικός σύμβουλος Αποστόλης Αγκόρτσας
 6. Διδυμοτείχου: δημοτική σύμβουλος Βάγια Καραφεΐζη
 7. Από τον Δήμο Τρικκαίων παρέστησαν επίσης, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Δήμα και Γούλας και η δημοτική σύμβουλος κ. Αυγέρου - Κογιάννη.

Η εισήγηση στη συνέλευση (πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων) έγινε από τον τελευταίο χρονικώς πρόεδρο του Δικτύου, τον πρώην Δήμαρχο Τρικκαίων Μιχάλη Ταμήλον μετά το

Αναφερόμενος στο ιστορικό του Δικτύου, τόνισε την ανάγκη ενεργοποίησής του, καθώς τα ποτάμια μπορούν να είναι σημείο ανάπτυξης των πόλεων.

Στη συνέχεια, κάθε αιρετός - εκπρόσωπος έθεσε τους προβληματισμούς του, τόσο για τεχνικής φύσης, όσο και για σημαντικά φυσιογνωμίας ζητήματα. Στο διάλογο το μέλλον του Δικτύου  διακηρύχθηκε με σαφήνεια ότι υπάρχουν η βούληση και η διάθεση για ουσιαστική του ενεργοποίηση του.

Μετά τη σχετική ενημέρωση για οικονομικά και άλλα θέματα, έγινε ομόφωνη εκλογή του προσωρινού Δ.Σ., που θα χειριστεί τις διαδικασίες μέχρι τη νέα γενική συνέλευση και τη συμμετοχή και των υπόλοιπων Δήμων που μετείχαν στο αρχικό σχήμα.

Το Δ.Σ. αποτελείται από τους Δήμους Τρικκαίων, Λαρισαίων, Σοφάδων, Αρταίων,  Λεβαδέων, Γρεβενών και Διδυμοτείχου.  Υπάρχει, δηλαδή, αναλογική γεωγραφική εκπροσώπηση.  Προς το παρόν, πάντως, τα τρέχοντα θέματα θα προωθούνται από τον Δήμο Τρικκαίων.

Ακολούθησε ξενάγηση των εκπροσώπων, μέσω του νέου ποδηλατοδρόμου στην προβλήτα του Ληθαίου, με τα δωρεάν ποδήλατα που παρέχει ο Δήμος σε πολίτες και επισκέπτες. Από εκεί, οι βάρκες, που επίσης διατίθενται δωρεάν, διευκολύνουν τη μικρή βόλτα στο ποτάμι των Τρικάλων, μέχρι την ενεργοποίηση μεγαλύτερης διαδρομής.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Κάνετε το σχόλιό σας

Ερώτημα ασφαλείας (CAPTCHA) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.