Στην Καβάλα το 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιχθυολόγων

Το 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιχθυολόγων, με τίτλο «Υδάτινα οικοσυστήματα: ορθολογική διαχείριση – οικονομική ανάπτυξη», θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Lucy» της Καβάλας, από 6 έως 9 Οκτωβρίου.

Τη διοργάνωση έχει αναλάβει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιχθυολόγων Δημοσίου, ενώ συνδιοργανώνουν το Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας του ΕΛΓΟ-Δήμητρα, το Εργαστήριο Ιχθυολογίας, τμήματος Βιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και η Διεύθυνση Αλιείας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Επίσης, το συνέδριο βρίσκεται υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου θα είναι οι εξής:

  • Θαλάσσια Οικοσυστήματα & Αλιεία
  • Εσωτερικά & Μεταβατικά Ύδατα
  • Υδατοκαλλιέργειες & Αξιοποίηση Αλιευτικών Προϊόντων

Επιπλέον, η Οργανωτική και Επιστημονική Επιτροπή του 16ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ιχθυολόγων θα διοργανώσει συνεδρία στην οποία θα παρουσιαστούν ερευνητικά προγράμματα που σχετίζονται με τη θεματολογία του συνεδρίου.

Παράλληλα, θα γίνει βράβευση των τριών καλυτέρων ανακοινώσεων (μία από κάθε θεματική ενότητα) καθώς και μίας αναρτημένης. Η κεντρική εναρκτήρια ομιλία θα γίνει από το τιμώμενο πρόσωπο, Dr. Rainer Froese. Ανάμεσα στους ομιλητές είναι ο Ζαχαρίας Σκούρας, Καθηγητής στο Τμήμα Βιολογίας στο Α.Π.Θ.  με θέμα «Οι αντιλήψεις του Αριστοτέλη για τη ζωή» καθώς και πολλοί ερευνητές του ΙΝΑΛΕ.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση