Νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για αγροτικούς συνεταιρισμούς ζήτησε από Χόγκαν ο Τσίπρας

Χρηματοδοτική στήριξη για υγιείς συνεταιριστικές επιχειρήσεις και οργανώσεις παραγωγών καθώς και αύξηση του προϋπολογισμών ενισχύσεων για τα μικρά νησιά του Αιγαίου, ζήτησε, μεταξύ άλλων, από τον Επίτροπο Γεωργίας Φιλ Χόγκαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της συνάντησης που είχαν την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου.

Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας μίλησε για ευέλικτη εφαρμογή της ΚΑΠ καθώς και προστασία των προϊόντων ΠΟΠ και ΠΓΕ της χώρας μας στο πλαίσιο των συμφωνιών που συνάπτει η ΕΕ με εμπορικούς εταίρους.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βαγγέλης Αποστόλου και ο Αναπληρωτής Υπουργός, κ. Μάρκος Μπόλαρης.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συμφωνήθηκαν η ευέλικτη εφαρμογής της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) της ΕΕ, η αύξηση του προϋπολογισμού ενίσχυσης των μικρών νησιών του Αιγαίου, καθώς και η λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προστασία των Προϊόντων Ονομασίας Προέλευσης – Γεωγραφικών Ενδείξεων της χώρας μας.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως η Ελλάδα προχωρά στην αναδιοργάνωση του μοντέλου αγροτικής παραγωγής με επίκεντρο τις υγιείς συνεταιριστικές επιχειρήσεις και τις οργανώσεις παραγωγών, και ζήτησε από την ΕΕ να ενισχύσει χρηματοδοτικά αυτή την προσπάθεια, υπενθυμίζοντας τα θετικά αποτελέσματα που ήδη παρουσιάζει η ελληνική οικονομία, καθώς και τους υψηλούς ρυθμούς απορρόφησης πόρων από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά  και Επενδυτικά Ταμεία.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας τόνισε την ανάγκη η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων να συνδράμει χρηματοδοτικά και με ευνοϊκούς όρους στις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση