Ψάχνοντας την πηγή της δυσοσμίας: Κινητός σταθμός θα μετρά ρύπους στο Κορδελιό

του Νίκου Αβουκάτου

Ένας κινητός σταθμός μέτρησης των αεριών ρύπων, που ευθύνονται για το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει με την έντονη δυσοσμία στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Κορδελιού - Ευόσμου, αναμένεται να τεθεί άμεσα σε λειτουργία. Σύμφωνα με πληροφορίες της Greenagenda.gr, κατά τη διάρκεια της τακτικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου αποφασίστηκε, με την αναθεώρηση του προϋπολογισμού, να γίνει ανάθεση έργου σε ιδιώτη ο οποίος θα αναλάβει να πραγματοποιήσει μετρήσεις για χρονικό διάστημα 6 μηνών στην ευρύτερη περιοχή.

«Ανάλογα με τις αναλύσεις των στοιχείων που θα συγκεντρωθούν, πιθανότατα θα μπορέσουμε να εντοπίσουμε επιτέλους την πηγή ρύπανσης που ευθύνεται για την έντονη δυσοσμία που ταλαιπωρεί τους κατοίκους του δήμου», τόνισε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Βασίλης Τσακαλίδης και υπογράμμισε: «Ο σταθμός θα μετακινείται σε περιοχές όπου θα έχουμε αναφορές των κατοίκων. Για εμάς όλοι ευθύνονται για την έντονη δυσοσμία».

Ο συγκεκριμένος σταθμός έχει ακόμη τη δυνατότητα να κάνει μέτρηση των μερκαπτάνων στην περιοχή.

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο της επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης η οποία διενεργείται με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Σύρμως Κακκάλη, ο κ. Τσακαλίδης θα καταθέσει στο αρμόδιο τμήμα Περιβάλλοντος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Την υπόθεση χειρίζεται η εισαγγελέας ποινικής διώξεως Ευαγγελία Καρανίκα, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης από το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα για να διακριβωθεί εάν στοιχειοθετούνται περιβαλλοντικά αδικήματα.

«Το θέμα της έντονης δυσοσμίας αποτελεί μια ακόμη βασική προτεραιότητά μας και η δημοτική αρχή θα συνεχίσει όλες τις αναγκαίες ενέργειες για να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι», τόνισε ο κ. Τσακαλίδης.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση