Ένα παρατηρητήριο πουλιών στη λίμνη Ισμαρίδα (φωτο)

Κάθε υγρότοπος διεθνούς σημασίας, σημαντικός για την ορνιθοπανίδα που φιλοξενεί, πρέπει να έχει το παρατηρητήριο πουλιών του. Η λίμνη Ισμαρίδα απέκτησε πλέον και το δικό της, χάρις στο Πρόγραμμα LIFE+ για την προστασία της Νανόχηνας.

Στην τελετή των εγκαινίων του παρατηρητηρίου, ο λόφος γέμισε με παιδιά και κόσμο που αγαπάει τη λίμνη.

Ο φορέας κατασκευής του παρατηρητηρίου είναι η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία. Στην εκδήλωση παρέστησαν και οι φορείς που συνέβαλαν στη δημιουργία του -ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας και η Διεύθυνση Δασών Ροδόπης- καθώς και το ΚΠΕ Μαρώνειας, το Δασαρχείο Σταυρούπολης, εκπαιδευτικοί της ΠΕ Ροδόπης, οι μαθητές και εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Σιδηροχωρίου και πολλοί άλλοι.

Η εκδήλωση περιλάμβανε δραστηριότητες για τα παιδιά αφιερωμένες στη Νανόχηνα και στα πουλιά της περιοχής και βέβαια πολλή παρατήρηση πουλιών με κιάλια και τηλεσκόπια.

Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν πολλά είδη πουλιών, με πιο ενδιαφέρουσα παρατήρηση το ζευγάρι Θαλασσαετών της περιοχής, αλλά και αργυροπελεκάνους, βουτηχτάρια, ερωδιούς, πάπιες, Κορμοράνους, λαγγόνες κ.ά.

Δείτε φωτογραφίες από τα εγκαίνια:

isma3 isma4 isma6 isma8

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση