Στο εδώλιο τα κτήνη που κακοποιούν ανυπεράσπιστα ζώα

Δραματικές διαστάσεις έχουν πάρει η κακοποίηση, ο βασανισμός και η θανάτωση ζώων στη χώρα μας, καθώς μέσα από τα επίσημα μόνο στοιχεία των αστυνομικών και δικαστικών αρχών επιβεβαιώνεται ότι σε καθημερινή βάση, τουλάχιστον 3 έως 4 ζώα -«συντροφιάς» ως επί το πλείστον- πέφτουν θύματα της «συντροφικότητας» που φροντίζουν να τους επιδεικνύουν «συνάνθρωποί» μας.

Τα στατιστικά στοιχεία που συγκεντρώνουν οι αρμόδιες Αρχές με βάση καταγγελίες, συλλήψεις, σχηματισμό δικογραφιών, δίκες, καταδίκες κ.λπ., δείχνουν μια ανησυχητική αύξηση περιστατικών βίας, πολλές φορές τόσο ωμής που μένει κανείς με την εντύπωση ότι οι έννοιες «ζώο» και «άνθρωπος» μάλλον συγχέονται, αν δεν έχουν αντιστραφεί κιόλας.

Μέσα από δικογραφίες που φθάνουν στη δικαιοσύνη έρχονται στο φως, όχι μόνο η θλιβερή έξαρση του φαινομένου, αλλά και οι ανατριχιαστικές περιγραφές της «κτηνωδίας» κάποιων ανθρώπων.

Στον κατάλογο των θυμάτων (κακοποιημένων ή θανατωμένων ζώων) την... πρωτοκαθεδρία διεκδικούν τα πιο κοντινά στον άνθρωπο πλάσματα, οι σκύλοι και οι γάτες, ενώ στη σχετική λίστα έχουν ακόμα θέση άλογα, ημίονοι, πάπιες, πουλιά κ.λπ.

Όπως γράφει η εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», συγκλονιστικές σε περιεχόμενο δικογραφίες αποκαλύπτουν θανατώσεις και κακοποιήσεις γατιών και σκυλιών (ακόμα και κουταβιών) με καυτό λάδι (!), με βέλη τοξοβολίας και αεροβόλα, φέρνουν στο φως απαγχονισμούς, ακρωτηριασμούς, εμπρησμούς, πνιγμούς, χτυπήματα με λοστούς, σκουπόξυλα, μαχαίρια, ακόμα και ξιφολόγχες, δηλητηριάσεις με δραστικά χάπια και φόλες, μέχρι και στραγγαλισμό πάπιας...

Οι δράστες είναι βέβαια στην πλειονότητά τους άνδρες, που κάποιες φορές εκδηλώνουν την... αγάπη τους για τα ζώα και ομαδικά (με την ενθάρρυνση παρέας), αλλά στους κατηγορούμενους και καταγγελλόμενους συγκαταλέγονται, δυστυχώς, και γυναίκες, αλλά και παιδιά.

Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για όσους συνηθίζουν να βασανίζουν και να θανατώνουν με άγριο τρόπο ζώα, καθώς πιστεύουν ότι εύκολα θα μπορούσαν να δείξουν αντίστοιχη ωμότητα και βιαιότητα και σε ανθρώπους, αποκτώντας στην ουσία χαρακτηριστικά «εν δυνάμει» δολοφόνου, αν δεν φροντίσει κάποιος να αντιμετωπιστεί προσεκτικά και έγκαιρα ο προβληματικός ψυχικός τους κόσμος.

Με βάση τα επίσημα στοιχεία, τα τελευταία περίπου δυόμισι χρόνια, από τις αρχές του 2014 μέχρι και το φετινό καλοκαίρι, έχουν γίνει στις αρμόδιες αρχές πάνω από 3.000 καταγγελίες (για βασανισμούς, κακοποιήσεις, θανατώσεις ζώων) με βάση τις οποίες σχηματίστηκαν πάνω από 2.700 δικογραφίες, συνελήφθησαν 518 άτομα και κατηγορήθηκαν περισσότεροι από 1.700 ως δράστες.

Ανάμεσα στις υποθέσεις που βρέθηκαν τους τελευταίους μήνες στο στόχαστρο της δικαιοσύνης σε διάφορες περιοχές της χώρας (σύμφωνα με σχετικές ενημερώσεις των αρμοδίων εισαγγελικών αρχών), πέρα από τη γνωστή υπόθεση της σκυλίτσας που έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού με καρεκλοπόδαρα από ταβερνιάρη στην Εύβοια, ξεχωρίζουν για την απανθρωπιά και την ωμότητά τους: Η φρικτή θανάτωση γάτας σε Αιγιοπελαγίτικο νησί το καλοκαίρι, καθώς την περιέλουσε άγνωστος μέχρι τώρα δράστης με τηγανισμένο καυτό λάδι, ο στραγγαλισμός πάπιας με στρίψιμο του κεφαλιού της στην Κεντρική Ελλάδα, οι βασανιστικές θανατώσεις σκύλων με αλλεπάλληλες βολές από αεροβόλο όπλο σε όλο το σώμα, με βέλη, αλλά και με απαγχονισμό, καθώς και η μαζική δηλητηρίαση και λίαν επώδυνη θανάτωση πολλών «ζώων συντροφιάς» με χάπια άγνωστου τύπου, αλλά εξαιρετικά δραστικά, που αφέθηκαν διάσπαρτα έξω, καθώς και σε πλαστική τσάντα, ανάμεσα σε κομμάτια ψωμιού. Δικογραφίες με άγνωστο μέχρι στιγμής δράστη έχουν σχηματιστεί για ένα κουτάβι που βρέθηκε ακρωτηριασμένο σε σκουπιδοτενεκέ στην Πελοπόννησο, για τρία ντόμπερμαν που θανατώθηκαν διά υποσιτισμού τους, η θανάτωση σκύλου αφού πρώτα βασανίστηκε με πνιγηρό δέσιμο σκληρού σύρματος και βαρύ τραυματισμό του μέσα στα μάτια, ο πνιγμός αδέσποτου σκύλου σε ποτάμι και ο μετέπειτα ακρωτηριασμός του!

Την ψυχική διαστροφή των δραστών επιβεβαιώνουν δύο περιστατικά σε βάρος γατιών, που τους πέταξαν εύφλεκτο υγρό και τους έβαλαν φωτιά καίγοντάς τους το κεφάλι, τα μάτια και διάφορα σημεία του τριχώματος, και από τα οποία το ένα διασώθηκε, αφού χρειάστηκε να γίνει και μεταμόσχευση ιστού για ανάπλαση του δέρματος...

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση