Τσαγκαράδα: Πεζοπορία στις κατάφυτες πλαγιές του Πηλίου (φωτο)

Μια ξεχωριστή εμπειρία για τους λάτρεις της πεζοπορίας αποτελεί η Τσαγκαράδα και η ευρύτερη περιοχή της, καθώς, μέσα από τα καλντερίμια του χωριού, ξετυλίγεται όλη η πολιτιστική και ιστορική πορεία του ανατολικού Πηλίου. Τα ιδιαίτερα αρχοντικά, τα λιθόχτιστα δημόσια κτήρια και οι πανέμορφες γραφικές πλατείες, αποτελούσαν πάντα το κέντρο της ζωής της Τσαγκαράδας.

Μέσα από τις δασωμένες ρεματιές απολαμβάνεις τα χρώματα του φθινοπώρου με στόχο τη γνωριμία της ευρύτερης περιοχής. Στη διάρκεια της πεζοπορικής διαδρομής, στη θέση Βίγλα απλώνεται μπροστά σου η θέα της ακτογραμμής του ΒΑ Πηλίου, με τα χωριά να δεσπόζουν στις δασώδεις πλαγιές της. Από τα θρυλικά Καγκιόλια στην θέση Ροδιές έχεις την πανοραμική θέα της Νταμούχαρης.

Ακολουθώντας το παράκτιο μονοπάτι στέκει αγέρωχο στο πέρασμα των χρόνων το εντυπωσιακό Κρυφό Σχολειό, μια αετοφωλιά επάνω στα κάθετα βράχια κοντά στην παραλία της Φακίστρας με θέα το Αιγαίο.

Η ανηφόρα στο ορεινό τμήμα της Τσαγκαράδας μέσα από το καστανόδασος, ιδανικό μέρος για περπάτημα όλες τις εποχές του χρόνου, οδηγεί του πεζοπόρους στα εκκλησάκια του Προφήτη Ηλία και του Αγίου Αθανασίου του Αθωνίτη.

111 222

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση