Χιλιάδες κόσμου στη Nostos EXPO 2016

Ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα η Nostos Greek Alternative Tourism Expo 2016, η πρώτη έκθεση στην Ελλάδα που επικεντρώθηκε στον εναλλακτικό τουρισμό, με τη συμμετοχή περισσότερων από 90 εκθετών, την σημαντική παρουσία hosted buyers από πολλές χώρες, όπως Ρωσία, Αυστρία, Ισραήλ, Κύπρο, Γερμανία, Σερβία, Ολλανδία Γαλλία, και προσέλκυσε χιλιάδες κόσμου από όλη την Ελλάδα.

Διοργανώθηκε από τον Δήμο Ναυπακτίας και ήταν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομικής Ανάπτυξης και Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και της ΚΕΔΕ.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην πόλη της Ναυπάκτου και ανάμεσα στους εκθέτες περιλαμβάνονταν: περιφέρειες, δήμοι, επιμελητήρια, αναπτυξιακές επιχειρήσεις καθώς και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον εναλλακτικό τουρισμό.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής, 14 Οκτωβρίου, από τον υπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ και τον Δήμαρχο Ναυπακτίας, Παναγιώτη Λουκόπουλο και με την παρουσία του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, Απόστολου Κατσιφάρα, εκπροσώπων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), του ΕΟΤ και τοπικών φορέων.

Ιδιαίτερα σημαντική και χρήσιμη ήταν η συμμετοχή hosted buyers που εξειδικεύονται στο χώρο του εναλλακτικού τουρισμού. Συγκεκριμένα, 32 hosted buyers από 26 Πρακτορεία βρέθηκαν στην έκθεση και οι προγραμματισμένες συναντήσεις με τους ενδιαφερόμενους εκθέτες ξεπέρασαν τις 600, δείγμα του έντονου ενδιαφέροντος που υπάρχει για τον εναλλακτικό τουρισμό.

Ταυτόχρονα, οι επισκέπτες και οι συμμετέχοντες στην έκθεση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία σειρά από συνεδριακές εκδηλώσεις με θέμα τις προοπτικές και τις ευκαιρίες που προσφέρει ο εναλλακτικός τουρισμός.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκε μια μεγάλη σειρά παράλληλων εκδηλώσεων και happenings,  όπως επιδείξεις αθλημάτων (mountain bike, ιππασία, τοξοβολία και kite surf) σε ειδικά διαμορφωμένους εξωτερικούς χώρους της έκθεσης. Σημαντικές ήταν και οι εκδηλώσεις γύρω από τη γαστρονομία καθώς και οι συναυλίες καλλιτεχνών.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση