Αγωγός TAP: Ανακοινώθηκαν 50 προσλήψεις στη Ροδόπη

Αναρτήθηκαν στο Πολυλειτουργικό Κέντρο Κομοτηνής τα αποτελέσματα για τις 50 προσλήψεις ανειδίκευτων εργατών στον νομό Ροδόπης, στις οποίες προχώρησαν η εταιρεία Spiecapag και ο συνεργάτης της ΑΚΤΩΡ που έχουν αναλάβει την κατασκευή του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP), στην περιοχή.

Η διάρκεια απασχόλησης των συγκεκριμένων προσληφθέντων θα εξαρτηθεί από τις ανάγκες κατασκευής και υπολογίζεται στους 3 έως 6 μήνες. Σημειώνεται ότι προηγήθηκαν χρονικά οι προσλήψεις εργατών στον Έβρο.

Όπως εκτιμάται, από τα τέλη φθινοπώρου τα συνεργεία θα βρίσκονται στη Ροδόπη για να συνεχίσουν τις εργασίες τους.

Οι εργασίες για την κατασκευή του αγωγού ξεκίνησαν το καλοκαίρι από τον Έβρο. Σήμερα, οι εργασίες για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ εκτείνονται σε μία απόσταση περίπου 30 χλμ από τα συνολικά 67 χλμ μόνο στον νομό Έβρου. Για την κατασκευή του αγωγού καταφθάνουν συνεχώς φορτία με σωλήνες και εξαρτήματα στον λιμένα Αλεξανδρούπολης και τις εργασίες εκτελούν 50 εργάτες με το λοιπό επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό που επιστρατεύτηκε από τις εργολήπτριες εταιρείες.

Η όδευση του TAP μέσω της Ελλάδας εκτιμάται ότι θα οδηγήσει στη δημιουργία εκατοντάδων άμεσων θέσεων εργασίας κατά τη φάση κατασκευής (2016-2019).

Οι εργολήπτριες κατασκευάστριες εταιρείες έχουν τη δυνατότητα να προσλάβουν ειδικευμένους και ανειδίκευτους εργαζόμενους, καθώς και να προσλάβουν ως υπεργολάβους τοπικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις περιοχές όπου γίνονται οι εργασίες κατασκευής του αγωγού. Κατά τη διάρκεια του 2015, ο TAP διοργάνωσε αρκετές εκδηλώσεις δικτύωσης προμηθευτών, με στόχο να γνωριστούν μεταξύ τους πιθανοί εργολήπτες και υπεργολάβοι και κατ’ αυτόν τον τρόπο να διευκολύνει ενδεχόμενες συνεργασίες.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση