Νέα ημερίδα για την καλλιέργεια του Ιπποφαούς

Το Τμήμα Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Ανάπτυξη Συνεργασίας μεταξύ Επιστημονικών Ιδρυμάτων Ελλάδας - Ρωσίας στον Αγροτικό Τομέα. Το επιτυχημένο πρόγραμμα του Ιπποφαούς», τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016 στις 12:00 στο Αμφιθέατρο της σχολής Γεωπονικών Επιστημών στο Φυτόκο Ν. Ιωνίας Βόλου.

Στην εκδήλωση είναι προσκεκλημένοι εκπρόσωποι του Βοτανικού Κήπου της Μόσχας (Μέλος της Ρώσικης Ακαδημίας επιστημών) και η Ομάδα Παραγωγών Ιπποφαές Ελλάς Α.Ε.

Η ημερίδα αποτελεί συνέχεια του ιδιαίτερα επιτυχημένου συνεδρίου με τον ίδιο τίτλο που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Ζάππειο μέγαρο, στα πλαίσιο του αφιερωματικού έτους Ελλάδας Ρωσίας 2016.

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έχει ήδη υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με το Βοτανικό  Κήπο της Μόσχας καθώς και με το Λισαβένκο Ινστιτούτο της Σιβηρίας για την από κοινού επιστημονική έρευνα στον αγροτικό τομέα και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας.

Στην ημερίδα θα παρουσιαστεί το επιτυχημένο πρόγραμμα του Ιπποφαούς που αποτελεί παράδειγμα συνεργασίας μεταξύ της Ομάδας Παραγωγών Ιπποφαές Ελλάς και Ερευνητικών  ιδρυμάτων Ελλάδας και Ρωσίας.

Η Ομάδας Παραγωγών Ιπποφαές Ελλάς αποτελείται από 90 καλλιεργητές και 1.200 στρέμματα ρώσικων ποικιλιών Ιπποφαούς του Λισαβένκο Ινστιτούτου σε όλη την Ελλάδα.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση