ΚΟΝΒΑ: Σεβασμός στη φυσική εξέλιξη του περιβάλλοντος

του Δημήτρη Διαμαντίδη

Ο σεβασμός στο περιβάλλον ιδιαίτερα στο επίπεδο των σύγχρονων βιομηχανιών δεν προέρχεται μόνο από την υλοποίηση δράσεων εξοικονόμησης, αλλά και από την στάση τους απέναντι στην αειφορία και στην διαχείριση των φυσικών πόρων με τρόπο που να μην διαταράσσει τις ισορροπίες της φύσης.

Η λειτουργία της «Κονσερβοποιίας Βορείου Αιγαίου» (ΚΟΝΒΑ) με έδρα τη ΒΙ.ΠΕ Κιλκίς διέπεται από ανάλογες αρχές.

Η ΚΟΝΒΑ είναι μία αμιγώς ελληνική εταιρεία, και μία από τις πιο σύγχρονες βιομηχανίες μεταποίησης, και κονσερβοποίησης ψαριών στην ΕΕ.

Παράγει και διαθέτει στην ελληνική αγορά αλλά και στο εξωτερικό τα προιόντα της με τα γνωστά και αναγνωρισμένα εμπορικά σήματα TRATA & FLOKOS.

Στο πλαίσιο της αειφορίας, η εταιρεία θεωρεί χρέος της την ανταποδοτικότητα και για αυτό συμβάλλει σε

  • μεθόδους, που διαφυλάσσουν
  • τη βιωσιμότητα του φυσικού περιβάλλοντος σε βάθος χρόνου.

Έτσι, η εταιρεία έχει διακηρυγμένη πολιτική στο πεδίο της επιλογής της πρώτης ύλης, καθώς τα ψάρια που προτιμά δεν επηρεάζουν τη φυσική εξέλιξη του περιβάλλοντος.

Επιπλέον, υποστηρίζει τη δημιουργία προστατευόμενων περιοχών αλιείας, καθώς και την εφαρμογή αποδεκτών αλιευτικών μεθόδων.

Η ΚΟΝΒΑ έχοντας στενή συνεργασία με τους προμηθευτές της εξετάζει σε τακτική βάση τις πρακτικές τους και τους προτρέπει να ασκούν τις δραστηριότητές τους με τρόπο προσανατολισμένο στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Ο σεβασμός στον άνθρωπο, η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και η στήριξη της οικονομικής και κοινωνικής σταθερότητας της Ελληνικής περιφέρειας, συνθέτουν τις βασικές αρχές της κοινωνικής δράσης της.

H ΚΟΝΒΑ είναι επίσης μία από τις πρώτες βιομηχανίες τροφίμων στην Ελλάδα που εγκατέστησε και εφάρμοσε Συστήματα Ποιότητας, Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων και Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης.

Σήμερα είναι πιστοποιημένη σύμφωνα με τα πρότυπα ISO 9001:2007, και ΙSO 22000:2005.

Ακόμη, κατέχει το πιστοποιητικό IFS Ιnt’l Food Standard, προαπαιτούμενο για συνεργασίες με αλυσίδες σούπερ-μάρκετ της Γαλλίας και Γερμανίας, ενώ έχει εγγραφεί και στον κατάλογο της Αμερικάνικης Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων.

Τέλος, στο παραγωγικό πεδίο η εταιρεία εφαρμόζει συνεχή ηλεκτρονική παρακολούθηση της παραγωγικής διαδικασίας, καθώς και ένα πρότυπο σύστημα ιχνηλασιμότητας κατά τις διαδικασίες παραγωγής, συσκευασίας,
αποθήκευσης και διανομής.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση