Ημερίδα για τις καλλιέργειες καρυδιάς, αμυγδαλιάς και μηλιάς

Τα τελευταία χρόνια της κρίσης, τόσο σε ολόκληρη την χώρα όσο και στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, συντελείται με αργούς ρυθμούς μια αναδιάρθρωση των καλλιεργειών η οποία στρέφεται σε εντατικότερες καλλιέργειες που θα αποφέρουν μεγαλύτερο εισόδημα στον παραγωγό. Βασικό ρόλο στην αναδιάρθρωση αυτή έχει ο κλάδος των οπωροκηπευτικών καλλιεργειών και κυρίως η δενδροκομία για τις Σέρρες.

Η ανάπτυξη της δενδροκομίας σε μια περιοχή όμως απαιτεί μακρόχρονο σχεδιασμό, κατασκευή υποδομών και χρήση μηχανολογικού εξοπλισμού και κατάλληλων εγκαταστάσεων. Οι απαιτήσεις, τα προβλήματα και οι προοπτικές των δενδροκομικών καλλιεργειών της καρυδιάς, της αμυγδαλιάς και της μηλιάς , για τις οποίες υπάρχει ενδιαφέρον στην περιοχή των Σερρών, θα παρουσιαστούν σε ενημερωτική ημερίδα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων «Γεώργιος Χρηστίδης του Επιμελητηρίου Σερρών» (3ος όροφος) την Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016 στις 10:30.

Η θεματολογία και το πρόγραμμα:

10:30 Προσέλευση συμμετεχόντων

10:45 Χαιρετισμοί

11:00–11:40 «Καλλιέργεια της Καρυδιάς: Προοπτικές, Απαιτήσεις και Πιθανά Προβλήματα», Γεώργιος Νάνος, Καθηγητής Δενδροκομίας, Σχολή Γεωπονικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

11:40–12:20 «Η καλλιέργεια της Αμυγδαλιάς», Ιωάννης Μυλωνόπουλος – Γεωπόνος Msc του τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού ελέγχου της ΔΑΟΚ Σερρών.

12:20–12:50 «Στοιχεία για την καλλιέργεια της Μηλιάς», Γεώργιος Νάνος, Καθηγητής Δενδροκομίας, Σχολή Γεωπονικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

12:50–13:30 Ερωτήσεις – Συζήτηση

Tην εκδήλωση διοργανώνουν το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο-Παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας και το Επιμελητήριο Σερρών σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της Π.Ε. Σερρών και αφορά όλους τους γεωτεχνικούς, αγρότες και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στους τομείς αυτούς.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση