Μπόλαρης: Ο αγροδιατροφικός κλάδος μπορεί να ωθήσει την ελληνική οικονομία

Ιδιαίτερα αισιόδοξος για τον ρόλο που μπορεί να παίξει ο αγροτοδιατροφικός τομέας στην αναστροφή του κλίματος της ελληνικής οικονομίας, εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάρκος Μπόλαρης, από το βήμα του 3rd Food For Success Conference, που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Συνεδριακό Κέντρο TITANIA HOTEL, υπό την αιγίδα του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕBEA), του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣBBE) και του Ελληνογερμανικού Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Συνδέσμου, και με χορηγό επικοινωνίας τη Greenagenda.gr.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπόλαρης, «ο αγροδιατροφικός τομέας μπορεί να αλλάξει το κλίμα που επικρατεί και μπορεί να το αλλάξει εδώ και τώρα». Αναφέρθηκε, ακόμη, στην επικράτηση των μεγάλων εταιρειών και αλυσίδων στον τομέα των τροφίμων στη διεθνή αγορά, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι την ίδια στιγμή η Ελλάδα έχει μπροστά της μια παραγωγική και δημιουργική πρόκληση, καθώς διαθέτει επώνυμα και ποιοτικά προϊόντα και έφερε ως παράδειγμα το εξαιρετικό ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο.

Όπως ανέφερε, «η πρόκληση για εμάς είναι η αλλαγή κατεύθυνσης και η αλλαγή νοοτροπίας», ενώ υπογράμμισε ότι το πρόβλημα ξεκινάει από την παιδεία.

Στάθηκε επίσης στην έλλειψη προσωπικού στο συγκεκριμένο τομέα, δηλαδή στην έλλειψη αγροτών, παραγωγών και εμπόρων και τόνισε τη σημαντικότητα αξιοποίησης του ΕΣΠΑ, του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης (ΠΑΑ) και άλλων σχετικών κονδυλίων, προκειμένου ο αγροτοδιατροφικός τομέας στην Ελλάδα να γίνει πιο παραγωγικός.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση