Συλλήψεις δύο ατόμων για λαθροϋλοτομία στα ελληνοαλβανικά σύνορα

Ένας 22χρονος υπήκοος Αλβανίας συνελήφθη για παράβαση της δασικής νομοθεσίας και παράνομη είσοδο στη χώρα. Σε περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας Καστοριάς, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων αστυνομικών δράσεων για την πάταξη του διασυνοριακού εγκλήματος και της λαθροϋλοτομίας, αστυνομικοί εντόπισαν σε δασική περιοχή της Ιεροπηγής Καστοριάς τον δράστη να υλοτομεί σε δημόσια δασική έκταση χωρίς άδεια της αρμόδιας Δασικής Υπηρεσίας.

Ο 22χρονος όπως προέκυψε είχε εισέλθει στο ελληνικό έδαφος από μη ελεγχόμενη μεθοριακή διάβαση, είχε προβεί στην κοπή ξυλείας περίπου δύο κυβικών μέτρων, την οποία στην συνέχεια είχε σκοπό να μεταφέρει στην Αλβανία, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα (1) τσεκούρι, ένα (1) αλυσοπρίονο και δυο (2) ημίονοι.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας Καστοριάς, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Δύο 24ωρα πριν αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας Καστοριάς, συνέλαβαν 64χρονο υπήκοο Αλβανίας, για παράβαση της δασικής νομοθεσίας  και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Τον δράστη εντόπισαν σε ορεινή δασική περιοχή της Διποταμίας Καστοριάς, κοντά στην Ελληνοαλβανική μεθόριο, σε δημόσια δασική έκταση χωρίς άδεια της αρμόδιας Δασικής Υπηρεσίας. Όπως προέκυψε είχε εισέλθει στην Ελλάδα από μη ελεγχόμενη μεθοριακή διάβαση, είχε προβεί στην κοπή ξυλείας περίπου δύο -2- κυβικών μέτρων, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα (1) τσεκούρι και ένας (1) ημίονος.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση