Θεσσαλονίκη: Σκουπιδότοπος η παραλία της Νέας Κρήνης (φωτο)

του Νίκου Αβουκάτου

Απογοητευτική είναι η κατάσταση που αντικρίζουν καθημερινά όσοι περπατούν στην ακτή της Νέας Κρήνης, στην Καλαμαριά. Πλαστικές σακούλες, μπουκάλια και κάθε λογής απορρίμματα υπάρχουν σκορπισμένα παντού, όπου και αν στρέψει κανείς το βλέμμα του.

H Greenagenda.gr αποκαλύπτει με το σημερινό φωτορεπορτάζ της την υποβάθμιση της παραλίας. Όπως μας κατήγγειλαν κάτοικοι της περιοχής, πέρα από τα σκουπίδια που πετάγονται  από ασυνείδητους ή ξεβράζονται από τη θάλασσα, αρκετούς μήνες τώρα στέκει εγκαταλελειμμένο ένα ψυγείο συντήρησης ψαριών που χρησιμοποιούνταν παλαιότερα από τους επαγγελματίες πωλητές ψαριών.

krini2

«Τα κύματα τον χειμώνα θα τραβήξουν μέσα στη θάλασσα το ψυγείο, πρέπει να γίνει κάτι άμεσα», τονίζει στην Greenagenda.gr κάτοικος της περιοχής που περνά καθημερινά από το σημείο.

krini1

«Δεν ενδιαφέρεται κανένας, δυστυχώς. Κανείς εδώ και καιρό δεν μαζεύει τα σκουπίδια. Θέλουμε να τα καθαρίσουν επιτέλους, αυτή η εικόνα δεν τιμά κανέναν», λέει ψαράς της περιοχής.

«Όπως βλέπετε ο δήμος καθαρίζει την έκταση με το γκαζόν για αυτό είναι καθαρά. Ντρεπόμαστε όμως για την εικόνα της ακτής. Ο δήμος έρχεται μόνο να κόψει το γκαζόν αλλά η γύρω περιοχή είναι στα μαύρα της τα χάλια, εδώ και δυο χρόνια», ανέφερε ένας ακόμη κάτοικος.

krini3

Μιλώντας στη Greenagenda.gr, ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και Ανακύκλωσης Σταύρος Ζαμπέτογλου, εξήγησε ότι «τα σκουπίδια ξεβράζονται στην ακτή από τη θάλασσα, ανάλογα με τις συνθήκες του καιρού».

krini4

Πρόσθεσε, δε, ότι ο δήμος Καλαμαριάς πραγματοποίησε καθαρισμό στην περιοχή και, μάλιστα, την προηγούμενη εβδομάδα.

Σε ό,τι αφορά το ψυγείο, ο ίδιος είπε ότι γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες για την απομάκρυνσή του.

krini5

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση