Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό: Τρικαλινή τεχνογνωσία στη διάθεση της Ιαπωνίας

Τρικαλινή τεχνογνωσία θα υπάρχει στην Ολυμπιάδα του Τόκιο το 2020! Όσα υλοποιήθηκαν με το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό για επτά μήνες στα Τρίκαλα, το 2015 – 2016, είναι η μαγιά την οποία χρησιμοποιούν οι Γιαπωνέζοι, για να εφαρμόσουν την πρωτοπόρα αυτή τεχνολογία εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν στη χώρα τους. Και για τον λόγο αυτόν, σύμφωνα με τον δήμο Τρικκαίων, δύο υψηλόβαθμοι Γιαπωνέζοι αξιωματούχοι επισκέφθηκαν σήμερα τα Τρίκαλα και συνομίλησαν επί μακρόν με τον δήμαρχο.

Οι κ. Τακέσι Νινομίγια (Takeshi Ninomiya) και Τογιονάγκα Τσουκισίμα (Toyonaga Tsukishima) επισκέφθηκαν τον κ. Δημήτρη Παπαστεργίου και συζήτησαν επί όλων των λεπτομερειών για το παγκόσμιο και πρωτότυπο πείραμα του CityMobil2. Του εγχειρήματος, δηλαδή, κυκλοφορίας και κίνησης αυτοματοποιημένων λεωφορείων σε πραγματικές συνθήκες.

Και, επειδή η πρώτη πόλη σε όλον τον κόσμο που υλοποίησε αυτό το εγχείρημα, ήταν τα Τρίκαλα, ο δύο Γιαπωνέζοι «ξεσκόνισαν» κάθε πτυχή του: συνεργασία με την Τροχαία, προβλήματα από καταστηματάρχες, αποδοχή, κοινωνία, αποτελέσματα, τεχνικά ζητήματα, λειτουργικά ζητήματα, τεχνολογία κ.ο.κ. Οι δύο επισκέπτες έφτασαν απευθείας από την Ιαπωνία έχοντας στις αποσκευές τους υψηλές διαπιστεύσεις, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση. Ο κ. Νινομίγια είναι αναπληρωτής διοικητής του τμήματος Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού, του γραφείου Κυκλοφορίας της Εθνικής Αστυνομικής Υπηρεσίας (Keisatsu-chο) της Ιαπωνίας. Ο κ. Τσουκισίμα είναι αναλυτής, επικεφαλής του τμήματος Οργάνωσης - Διοίκησης και Παροχής Συμβουλών, της εξειδικευμένης σε θέματα Πληροφοριών και Ερευνας γιαπωνέζικης εταιρείας Mizuho.

Με τη συνδρομή της κ. Φουμίκο Γιαναγκίντα (Fumiko Yanagida), στελέχους της πρεσβείας της Ιαπωνίας  στη χώρα μας, σε θέματα μετάφρασης, η συζήτηση, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, περιστράφηκε σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με το εξαιρετικά πρωτοπόρο αυτό τεχνολογικό επίτευγμα, που ξεκίνησε από τα Τρίκαλα. Στόχος είναι η εφαρμογή τμήματος ή όλου του εγχειρήματος στη διάρκεια των Αγώνων στο Τόκιο, σε 4 χρόνια.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση