Ποιες χώρες καταναλώνουν την περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια;

Η Ισλανδία είναι η χώρα που καταναλώνει την περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια στον πλανήτη ανά κάτοικο, με τη Νορβηγία και το Μπαχρέιν να ακολουθούν, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΙΕΑ).

Βάσει της έκθεσης του Οργανισμού και σύμφωνα με τη βρετανική Telegraph, οι χώρες όπου καταναλώνεται η περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια ανά κάτοικο είναι οι εξής:

 1. Ισλανδία
 2. Νορβηγία
 3. Μπαχρέιν
 4. Κατάρ
 5. Καναδάς
 6. Κουβέιτ
 7. Φινλανδία
 8. Λουξεμβούργο
 9. Σουηδία
 10. ΗΠΑ

Όπως διευκρινίζει ωστόσο ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας, η υψηλή κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας δεν σημαίνει απαραίτητα και υψηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, δεδομένου ότι ορισμένοι από τους μεγαλύτερους καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος, βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στην «πράσινη» ενέργεια για την παραγωγή του.

Για παράδειγμα, η Ισλανδία, αν και βρίσκεται στην κορυφή της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας ανά κάτοικο, παρουσιάζει ιδιαίτερη ανάπτυξη στον τομέα της γεωθερμικής ενέργειας και γενικότερα στην εκμετάλλευση ανανεώσιμων πηγών.

Βάσει των στοιχείων του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, οι χώρες των οποίων οι κάτοικοι καταναλώνουν τις μικρότερες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας κατά κεφαλήν είναι κατά βάση φτωχές χώρες:

 1. Αϊτή
 2. Νότιο Σουδάν
 3. Νίγηρας
 4. Ερυθραία
 5. Αιθιοπία
 6. Μπενίν
 7. Τανζανία
 8. Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό
 9. Νεπάλ
 10. Νικαράγουα

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Κάνετε το σχόλιό σας

Ερώτημα ασφαλείας (CAPTCHA) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.