«Οδοφράγματα» σκουπιδιών σε γειτονιές της Ζακύνθου

Έναν χρόνο πριν οι κάτοικοι της Ζακύνθου ζούσαν με τον εφιάλτη των σκουπιδιών όπως είχαμε στην Greenagenda.gr. Όπως φαίνεται τις τελευταίες ημέρες γίνονται θεατές της ίδιας άσχημης εικόνας. Αυτή την εβδομάδα η κατάσταση τείνει να γίνει εκρηκτική καθώς οι κάτοικοι αντικρίζουν στους δρόμους λόφους από σκουπίδια. «Έχουμε φθάσει στο απροχώρητο πλέον» δηλώνουν με απόγνωση οι κάτοικοι του νησιού.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, τις τελευταίες έξι ημέρες έχουν συγκεντρωθεί στους δρόμους περίπου 400 τόνοι σκουπιδιών και αν προστεθούν και οι ποσότητες, πριν το κλείσιμο του ΧΥΤΑ λόγω των καταστροφικών πλημμυρών που εμπόδιζαν την μεταφορά των απορριμματοφόρων, οι συνολικές ποσότητες ίσως ξεπερνούν τους 1.500 τόνους.

%ce%b6%ce%b1%ce%ba%cf%85%ce%bd%ce%b8%ce%bf%cf%82-3

Μέρα με τη μέρα ο όγκος των απορριμμάτων αυξάνεται και πλέον υπάρχουν φόβοι και για τη δημόσια υγεία των κατοίκων του νησιού. Η πύλη του ΧΥΤΑ στην περιοχή Σκοπός παραμένει από την περασμένη  Κυριακή σφραγισμένη από τους κατοίκους και τους φορείς του Καλαμακίου. Προς το παρόν δεν υπάρχει εναλλακτική λύση για τη διάθεση των σκουπιδιών αναφέρει η δημοτική αρχή. για αυτό και ζητείται μια μικρή πίστωση χρόνου 2 έως 3 μηνών καθώς ο σχεδιασμός για τη διαχείριση των απορριμμάτων βρίσκεται στην τελική ευθεία.

%ce%b6%ce%b1%ce%ba%cf%85%ce%bd%ce%b8%ce%bf%cf%82-2

Αμετακίνητοι παραμένουν οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες του Καλαμακίου.«Έχουμε δώσει τρεις παρατάσεις και δεν βρήκαν λύση. Η πίστωση χρόνου γίνεται εκ του πονηρού για να κερδίσει χρόνο η δημοτική αρχή» τόνισε ο Τάσος Τζίμης, πρόεδρος της επιτροπής αγώνα των κατοίκων.

Ως γνωστόν ο ΧΥΤΑ του Σκοπού έχει κορεστεί και θα έπρεπε να είχε κλείσει εδώ και 10 χρόνια.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση