Θεσσαλονίκη: Ανεξέλεγκτος μπαζότοπος δίπλα στον Περιφερειακό (φωτο)

του Νίκου Αβουκάτου

Εικόνες ντροπής αντικρίζει κανείς περνώντας δίπλα από την Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης, σε μικρή απόσταση από το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» και μια ανάσα από παρακείμενες αθλητικές εγκαταστάσεις, στον δήμο Παύλου Μελά, όπου έχει σχηματιστεί ένας απέραντος μπαζότοπος, με κάθε λογής απορρίμματα και απόβλητα να απαρτίζουν την... ιδιαίτερη σύνθεσή του.

Φίλτρα διαφόρων τύπων οχημάτων, δεκάδες πλαστικά μπουκάλια και απορρίμματα, τόνοι μπαζών και μία εγκαταλελειμμένη ράμπα αυτοκινήτων που αποτελεί «ιδανική λύση» για την απόθεση (σε κοινή θέα) μεγάλων ποσοτήτων καμένων λαδιών αυτοκινήτων και άλλων αυτοκινητιστικών αποβλήτων, συνθέτουν το απαράδεκτο σκηνικό περιβαλλοντικής υποβάθμισης της περιοχής. Μάλιστα, κατά την παρουσία της εκεί, η Greenagenda.gr έγινε αυτόπτης μάρτυρας μιας τέτοιας ανεξέλεγκτης απόθεσης λαδιών.

1

Η ρύπανση της περιοχής, βέβαια, δεν σταματά εκεί. Στην είσοδο της συγκεκριμένης, παρατημένης έκτασης, μπορεί να δει κανείς έναν διαλυμένο κάδο απορριμμάτων, λόφους από οικοδομικά υλικά, σωλήνες, νιπτήρες, ελαστικά βαρέων οχημάτων και πολλά άλλα.

4

Άνθρωποι που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά ή εργάζονται στην περιοχή δεν θέλησαν να μιλήσουν για όσα εντόπισε ο φωτογραφικός φακός της Greenagenda.

3

Όπως γίνεται ευκόλως αντιληπτό από τις εικόνες, κανείς δεν φαίνεται να έχει αντιδράσει για τον συγκεκριμένο μπαζότοπο, εδώ και πολύ καιρό. Καθίσταται, λοιπόν, κάτι παραπάνω από αναγκαία και άμεση η επέμβαση των αρμοδίων αρχών, αφού ο ανεξέλεγκτος μπαζότοπος βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από νοσοκομείο και εγκαταστάσεις όπου αθλούνται καθημερινώς μικρά παιδιά.

Τι λέει ο δήμος Παύλου Μελά

H Greenagenda.gr επικοινώνησε με τον δήμο Παύλου Μελά για το ζήτημα, με τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Ανακύκλωσης και Πρασίνου, Αθανάσιο Λαζαρίδη, να σημειώνει πως γνωρίζει το ζήτημα και να τονίζει ότι ο χώρος είναι ιδιωτικός.

«Πρέπει να γίνει καταγγελία από πολίτη στην υγειονομική υπηρεσία και να ειδοποιηθεί ο ιδιοκτήτης της έκτασης. Εφόσον δεν ανταποκριθεί ο ιδιοκτήτης με εντολή της Διεύθυνσης Υγιεινής της Περιφέρειας θα μπορέσουμε να επιληφθούμε του προβλήματος», ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης.

2 5 6 7

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση