«Κέρδισαν» και το Μαρόκο οι Έλληνες φοιτητές με το βίντεο για την κλιματική αλλαγή (φωτο)

Το βραβείο για το δημοφιλέστερο βίντεο με θέμα την κλιματική αλλαγή, έλαβε στο Μαρακές του Μαρόκο η ομάδα «Σκύρος 2016», στο πλαίσιο της Διάσκεψης του ΟΗΕ για το Κλίμα (COP22).

Η ομάδα, που αποτελείται από φοιτητές και φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Αιγαίου, οι οποίοι έκαναν την πρακτική τους άσκηση στο λιμάνι της Λιναριάς το 2015 και 2016, πήρε την πρώτη θέση στον κόσμο ανάμεσα σε 860 συμμετοχές από 153 χώρες με το video «CAN WE?» στο πλαίσιο του Παγκόσμιου διαγωνισμού των Ηνωμένων Εθνών.

climate

Στην απονομή παρευρέθησαν o πρόεδρος του Λ.Τ. Σκύρου Κυριάκος Αντωνόπουλος ο οποίος παρέλαβε το βραβείο, η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου Κωνσταντίνα Σκαναβή και δώδεκα προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές και φοιτήτριες, που συμμετείχαν στη δημιουργία και την επικοινωνία του video.

«Εκδηλώσεις σαν αυτή όπου Έλληνες φοιτητές συμμετέχουν στο παγκόσμιο κίνημα της προώθησης υπεύθυνης περιβαλλοντικής συμμετοχής είναι σαφώς αξιέπαινες, όταν όμως συνδυάζονται με την ίδια ενεργό συμμετοχή των φοιτητών στα κοινά σε πραγματικές συνθήκες όπως αυτές στο λιμάνι της Σκύρου είναι καινοτομία εξ ορισμού και πνοή ελπίδας για μια αποτελεσματική συμμετοχή όλων των πολιτών στη λήψη περιβαλλοντικών αποφάσεων», τόνισε, μιλώντας στη Greenagenda.gr, η κα. Σκαναβή.

climate2

Από την πλευρά του, ο κ. Αντωνόπουλος σημείωσε ότι «το επίτευγμα της Παγκόσμιας διάκρισης στη δεύτερη περίοδο συνεργασίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με το ΛΤ Σκύρου σηματοδοτεί το επίπεδο των δυνατοτήτων που μελλοντικά θα αποτελέσουν την περιβαλλοντική παρακαταθήκη για το νησί της Σκύρου. Η ορθή περιβαλλοντική διαχείριση θα αποτελέσει προϋπόθεση του κάθε τόπου και χώρου στην επιλογή για κατοικία η λόγο για επίσκεψη, που αποτελούν βασικούς πυλώνες της Αειφόρου Ανάπτυξης».

climate3

Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους η υπουργός Περιβάλλοντος του Μαρόκο, ο ηθοποιός Κρίστοφερ Λάμπερτ και διεθνούς φήμης σκηνοθέτες, μέλη της κριτικής επιτροπής.

Ήδη, οι κοινές περιβαλλοντικές δράσεις του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου και του Πανεπιστημίου Αιγαίου αναγνωρίστηκαν υπό τον τίτλο «Ένα Γαλάζιο Λιμάνι με Πράσινη απόχρωση» και θα τελούν υπό την Αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών (COP 22 — 22nd Conference of the Parties to the United Nations Framework Convention on Climate Change) τόσο για τα διάφορα προγράμματα όσο και για τις εκδηλώσεις, ενώ τους παραχωρήθηκε το λογότυπο της COP22 για χρήση σε κάθε δράση και έντυπο.

climate4

Να σημειωθεί ότι η αεροπορική εταιρεία Aegean «υιοθέτησε» την ομάδα «Σκύρος 2016», δωρίζοντας τα εισιτήρια του ταξιδιού.

Οι 12 φοιτητές και φοιτήτριες τριών που συμμετείχαν στη σύνοδο του Μαρακές:

Οι υποψήφιοι διδάκτορες

1) Μανόλης Αυγερινός

2) Παρασκευή Θεοδώρου

3) Αριστέα Κουνάνη

4) Καλλιόπη Μαρίνη

5) Βαλεντίνα Πλάκα

και οι προπτυχιακοί

1) Χρήστος Ανδριόπουλος

2) Κωνσταντίνα Βρατσάνου

3) Δέσποινα Δημητριάδου

4) Ευφροσύνη Καλογύρου

5) Θανάσης Κουκούλης

6) Λάμπρος Τοπάλτσης

7) Κωνσταντίνος Τσαμόπουλος

climate5 climate6 climate7

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση