Θεσσαλονίκη: «Πράσινος» πυρετός στα workshops της ECOWEEK (φωτο)

του Νίκου Αβουκάτου 

Την 4η ημέρα συμπληρώνει σήμερα η ECOWEEK 2016 που ολοκληρώνεται στις 20 Νοεμβρίου με θεματολογία «Placemaking in One Planet», προτείνοντας νέες ιδέες και λύσεις για την πόλη. Χορηγός επικοινωνίας του συνεδρίου είναι η Greenagenda.gr.

Σε ένα πλαίσιο οικολογικό, συνεχίζονται τα workshops και οι νέοι αρχιτέκτονες επιδεικνύουν ένα ξεχωριστό δυναμισμό. Οι συμμετέχοντες έχουν χωριστεί σε ομάδες και στην καθεμία έχει ανατεθεί μια συγκεκριμένη αποστολή, με βασική σκέψη προβληματισμού τα βιοκλιματικά κριτήρια.

Συνολικά βρίσκονται σε εξέλιξη 11 εργαστήρια. Σε κάποια φτιάχνονται οι εξωτερικοί χώροι, ενώ σε κάποια αλλά υλοποιείται ο εσωτερικός σχεδιασμός.

ecoweek-15

Τα workshops αφορούν τον αστικό χώρο και την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπως της παλιάς παραλίας, των εγκαταστάσεων του παλιού λιμανιού, των κτηρίων των φοιτητικών εστιών, αλλά και του camp προσφύγων στα Λαγκαδίκια.

Η Greenagenda.gr βρέθηκε σε κάποια από τα workshops και άκουσε τις προτάσεις των αρχιτεκτόνων όπως για παράδειγμα αυτό της βιοκλιματικής αναβάθμισης και μετατροπής των φοιτητικών εστιών σε ένα χώρο διαμονής, αλλά και για τους τρόπους που θα μπορούσαν οι κάτοικοι και επισκέπτες της πόλης να έρθουν πιο κοντά στο υδάτινο στοιχείο της πόλης, στο τμήμα της παλιάς παραλίας.

ecoweek-16

Καθημερινά δίνονται διαλέξεις ενώ γίνονται παρουσιάσεις από τους επιμελητές των εργαστηριών. Αύριο, σε συνεργασία με τη Hotelia, θα γίνει μια σειρά διαλέξεων για τον σχεδιασμό, την κατασκευή  και την αδειοδότηση ξενοδοχειακών καταλυμάτων.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές της ECOWEEK 2016, πολλά εργαστήρια έχουν δείξει ενδιαφέρον ώστε να συνεχίσουν το έργο τους μετά το πέρας του συνεδρίου. με στόχο να υλοποιηθούν τα projects.

Τα αποτελέσματα και των 11 workshops αναμένεται να παρουσιαστούν το Σάββατο.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση