Ο νησιωτικός και θαλάσσιος πλούτος της Αττικής στη PHILOXENIA

Στρατηγικό Σχέδιο Δράσης Τουριστικής Προβολής για τα έτη 2016-2020 υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής με σκοπό να προβάλλει, για πρώτη φορά, με συγκροτημένο επιστημονικό τρόπο την ταυτότητα του προορισμού, δίνει φέτος ιδιαίτερη έμφαση στα νησιά της, «τα κρυμμένα διαμάντια της», καθώς και στις δυνατότητες ανάπτυξης του θαλάσσιου τουρισμού.

Η μοναδικότητα της Αττικής Αττικής θα προβάλλεται στην 32η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA 2016, που ξεκινά σήμερα 18 Νοεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη (στο περίπτερο 13, stand 49), στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Συνεκθέτες στο περίπτερο της  Περιφέρειας είναι οι Δήμοι της Αίγινας, του Αγκιστρίου, του Πόρου και της Ύδρας.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης έχουν προγραμματιστεί B2B (business to business) συναντήσεις με επιχειρηματίες από τον χώρο του τουρισμού (hosted buyers) και δημοσιογράφους, για την παρουσίαση με εξειδικευμένο τρόπο του ποικιλόμορφου τουριστικού προϊόντος.

Επίσης, η Περιφέρεια Αττικής προσκαλεί τους επισκέπτες της έκθεσης σε εκδήλωση γευσιγνωσίας βασισμένη στα τοπικά και παραδοσιακά της προϊόντα (μεταξύ των οποίων και προϊόντα Π.Ο.Π.) καθώς και σε παρουσίαση των ποικιλιών των κρασιών της Αττικής γης από εμπειρογνώμονα του οινοτουρισμού, το Σάββατο 19 Νοεμβρίου και ώρα 12:00.

Οι επισκέπτες του περιπτέρου της Περιφέρειας Αττικής (κοινό και εξειδικευμένοι τουριστικοί επαγγελματίες) θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σχετικά videos που αναδεικνύουν τους σημαντικότερους λόγους που η Αττική αποτελεί τον ιδανικό προορισμό ολιγοήμερων διακοπών (short break destination) για όλες τις ηλικίες και τα ενδιαφέροντα των επισκεπτών καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου και να προμηθευτούν έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό με πληροφορίες για τον προορισμό της Αττικής.

Στο πλαίσιο αυτό, προσκαλεί στις παρακάτω εκδηλώσεις:

•     Σάββατο 19.11, ώρα 11.00, Press Event - Κάλεσμα δημοσιογράφων και εκπροσώπων ΜΜΕ για την παρουσίαση του τουριστικού προορισμού της Αττικής και των πολλαπλών δυνατοτήτων της.

•     Σάββατο 19.11, ώρα 12.00 - Wine Testing - Εκδήλωση οινογνωσίας με προϊόντα της Αττικής γης. Παρουσίαση από την Κεφαλοπούλου Ελένη, δημοσιογράφο οίνου.

•     Σάββατο 19.11, ώρα 17:00 - Εκδήλωση γευσιγνωσίας των τοπικών προϊόντων της Αττικής γης, υπό τη φροντίδα του chef κου Φάνη Ιωάννου.

•     Κυριακή 20.11, ώρα 12:00 - Εκδήλωση γευσιγνωσίας των τοπικών προϊόντων της Αττικής γης, υπό τη φροντίδα του chef  Φάνη Ιωάννου.

«Φιλοδοξία μας είναι η Περιφέρεια Αττικής, η μεγαλύτερη Περιφέρεια της Ελλάδας, να εδραιωθεί ως μητροπολιτικός προορισμός που προσφέρεται για πολλαπλές τουριστικές εμπειρίες», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικότερα, στόχος της Περιφέρειας Αττικής, είναι να αναδείξει τα πολλά και άγνωστα πρόσωπα του προορισμού «Αττική», ενός προορισμού με παγκόσμια ακτινοβολία. Η Αττική προσφέρει πολλές και διαφορετικές εμπειρίες στον επισκέπτη που ενδιαφέρεται για ολιγοήμερες διακοπές, για κάθε εποχή του χρόνου (short breaks).

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει στους επισκέπτες της για τον αρχαίο και σύγχρονο πολιτισμό, για επαγγελματικά ταξίδια και συνεδριακό τουρισμό, για γαστρονομία και οινοτουρισμό, για θαλάσσιο και αθλητικό τουρισμό, για περιηγήσεις στα κοντινά νησιά (island hopping) κ.λπ.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση