Αγανάκτηση στη Ζάκυνθο: Κάτοικοι πέταξαν σκουπίδια στην είσοδο του δημαρχείου (φωτο)

του Νίκου Αβουκάτου 

Απέκλεισαν από το πρωί της Δευτέρας την είσοδο του δημαρχείου Ζακύνθου με σακούλες σκουπιδιών αγανακτισμένοι κάτοικοι του νησιού.

«Η κατάσταση ολοένα και χειροτερεύει», τόνισε στη Greenagenda.gr o Σπύρος Πλέσσας, προϊστάμενος της ∆ιεύθυνσης ∆ηµόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριµνας Π.Ε. Ζακύνθου, εκφράζοντας την ανησυχία του για τη δημόσια υγεία, από την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το νησί τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

«Έχουμε λάβει οδηγίες από το ΚΕΕΛΠΝΟ για τη διαχείριση της κατάστασης, ενώ με με την σειρά μας ενημερώσαμε και τον Εισαγγελέα», σημείωσε ο κ. Πλέσσας.

88

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Λαγανά, Αναστάσιος Μποτώνης, υπογράμμισε: «Ο κόσμος έχει δίκιο να διαμαρτύρεται για το σοβαρό αυτό πρόβλημα που ταλανίζει τη Ζάκυνθο εδώ και πολλά χρόνια. Προσπαθούμε ως δημοτική αρχή και πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, είμαστε σε επικοινωνία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και την Περιφέρεια.Έχουν δρομολογηθεί όλες οι διαδικασίες για τη μεταβατική διαχείριση των απορριμμάτων, έργο που ξεπερνά τα 2.400.000 ευρώ και πρόκειται για μία ενδιάμεση μέθοδο μείωσης απορριμμάτων. Οι διαγωνισμοί προμήθειας μηχανημάτων είναι σε εξέλιξη».

Στο μεταξύ, ο δήμος Ζακύνθου έχει ζητήσει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί. Ήδη, το αίτημα προωθήθηκε από την Πολιτική Προστασία στη Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Εσωτερικών.

33 44 77

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση