Οι Περιφέρειες Κ. Μακεδονίας και Πελοποννήσου ενώνουν δυνάμεις στον τουρισμό

του Νίκου Αβουκάτου

Η συνέργεια των Περιφερειών Κεντρικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου ξεκίνησε να αναπτύσσεται στο τομέα του τουρισμού. Στο πλαίσιο της «PHILOXENIA 2016», η Greenagenda.gr παρακολούθησε τις ενδιαφέρουσες συζητήσεις του αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Πολιτισμού Αλέξανδρου Θάνου με την Κωνσταντίνα Νικολάκου, αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου, αρμόδια για θέματα τουρισμού. Σε αυτήν την ιδιαίτερα φιλική και επικοδομητική συζήτηση, υπήρξαν οι πρώτες προτάσεις που απέδειξαν το ζωηρό ενδιαφέρον των δύο πλευρών.

2

Η κα. Νικολάκου τόνισε ότι «οι Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου ενώνουμε τις δυνάμεις μας με σκοπό να στείλουμε ένα μήνυμα στο εσωτερικό αλλά και το εξωτερικό. Θεωρώ ότι είναι τύχη για εμάς που ο Αλέξανδρος Θάνος βρίσκεται στη θέση του αντιπεριφερειάρχη σε θέματα Τουρισμού. Οι κύριοι Τατούλης και Τζιτζικώστας βλέπουν μπροστά, βλέπουν το μέλλον. Στο επόμενο βήμα μας, οι δύο Περιφερειάρχες θα παρουσιάσουν τον κοινό προγραμματισμό μας και τότε θα είμαστε σε θέση να μιλήσουμε για τους στόχους μας για το 2017. Οι Περιφέρειες μπορούν να καταφέρουν πολλά, ήρθε η ώρα να λειτουργήσουμε ως σύγχρονο κράτος και αυτό είναι η τομή για τον αναπτυξιακό στρατηγικό προσανατολισμό μας».

3

Από την πλευρά του, ο κ. Θάνος σημείωσε: «Όλοι μαζί, όλες οι Περιφέρειες πρέπει να δούμε ποια πράγματα κάνουμε καλά. Βλέπουμε ότι οι θεματικοί άξονες έχουν κοινούς στόχους και μπορούμε να προχωρήσουμε στρατηγικά στη στόχευση μας στο εξωτερικό. Ενωμένοι μπορούμε να πάμε μακριά, ενώ μόνοι μέχρι ένα συγκεκριμένο σημείο».

Πρόσθεσε, δε, ότι «έχουμε κοινά χαρακτηριστικά με τη Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως η μεγάλη δυναμική στην εξωστρέφεια και τη προσέλκυση τουριστών και επιδιώκουμε να θέσουμε κοινούς στρατηγικούς στόχους ώστε να μπορέσουμε και συνδυαστικά να τους πετύχουμε. Έχουμε μπροστά μας τα ΠΕΠ. Στο γαστρονομικό, θρησκευτικό και πολιτιστικό κομμάτι μπορούμε να διαμορφώσουμε κάποιους κοινούς θεματικούς πυρήνες και μπορούμε συνδυαστικά να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Αυτό θέτουμε ως βάση και θα προχωρήσουμε βήμα - βήμα σε αυτόν τον οδικό άξονα με όλες τις Περιφέρειες. Τους τουρίστες δεν τους αφορούν τα διοικητικά όρια αλλά η Ελλάδα και ό,τι καλύτερο έχουμε να δώσουμε σε αυτούς, όπως το πολιτιστικό και φυσικό απόθεμα μας. Εμείς βλέπουμε ότι υπάρχουν οι άνθρωποι που υπηρετούν αυτό το κοινό όραμα».

4

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση