Οι λαθροϋλοτόμοι «χτύπησαν» ξανά στο Σέιχ Σου (φωτο)

του Νίκου Αβουκάτου

«Φωτιά» έχουν πάρει τα αλυσοπρίονα των παράνομων υλοτόμων στον νομό Θεσσαλονίκης το τελευταίο διάστημα. Μάλιστα, η παράνομη υλοτόμηση «χτύπησε» και το περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου, όπου, σε αυτοψία της Greenagenda.gr, εντοπίστηκαν δεκάδες κομμένα δένδρα, ειδικότερα κάτω από το ύψωμα «Καρά Τεπέ», στην αντιπυρική ζώνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Greenagenda.gr, το παράνομο έργο των λαθροϋλοτόμων γίνεται ευκολότερο καθώς οι έλεγχοι του δασαρχείου Θεσσαλονίκης έχουν περιοριστεί σημαντικά εξαιτίας των σοβαρών ελλείψεων σε καύσιμα. Έτσι, οι υπάλληλοι δεν μπορούν παρακολουθούν στενά το πρόβλημα της παράνομης υλοτόμησης.

1

Στην περιοχή του Λαγκαδά, οι λαθροϋλοτόμοι προσπαθούν να ξεφύγουν από τους ελέγχους. Αν και πλέον τα κρούσματα είναι περιορισμένα, συγκριτικά με τα  προηγούμενα χρόνια, η λαθροϋλοτομία συνεχίζεται. Το ίδιο συμβαίνει και στο δασαρχείο Σταυρού.

Όπως είπε στη Greenagenda.gr ο δασάρχης Λαγκαδά, Απόστολος Στράντζαλης, «τον Οκτώβριο υπήρξαν δύο σημαντικές υποθέσεις παράνομης υλοτόμησης δασικής ξυλείας στην περιοχή ευθύνης μας. Συνολικά βρεθήκαν από τους υπαλλήλους μας 10 τόνοι παράνομης ξυλείας. Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών συνεχίζεται».

3

Στην ευρύτερη περιοχή του Λαγκάδα, το προηγούμενο διάστημα, εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα παράνομης ξυλείας συνολικού βάρους 15 τόνων. Στους δράστες επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 4.500 ευρώ ενώ θα καταβληθεί επιπλέον χρηματικό ποσό καθώς υπεβλήθη μήνυση σε βάρος τους.

2

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση