Στο πρότζεκτ «Μπλε Κοινότητες» ο δήμος Θερμαϊκού

Στο διεθνές πρότζεκτ «Μπλε Κοινότητες», που έχει την έδρα του στον Καναδά και το οποίο σε πρακτικό επίπεδο έχει να κάνει με την κατανάλωση νερού από τη βρύση, αποφάσισε να συμμετέχει ο δήμος Θερμαϊκού.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΥΑΘ έχει λάβει το χρίσμα της πρέσβειρας των ‘«Μπλε Κοινοτήτων» (Blue Communities) στην Ελλάδα για τη δράση της υπέρ της προστασίας του νερού ως κοινού αγαθού και της δίκαιης διαχείρισής του και σημειώνεται ότι είναι η πρώτη εταιρία ύδρευσης στον κόσμο που λαμβάνει αυτόν τον τίτλο.

«Συμμετέχοντας στο διεθνές πρόγραμμα ‘’Μπλε Κοινότητες’’ και με δεδομένο ότι η ΕΥΑΘ, από την οποία εδώ και χρόνια διεκδικούμε τη συμμετοχή μας στο δίκτυό της,  θα στηρίξει τη συμμετοχή μας προς την κατεύθυνση της ανάδειξης και της διαφύλαξης του υδάτινου πόρου προς τις επόμενες γενεές του τόπου μας, είναι αυτονόητο ότι τα προσδοκόμενα οφέλη για το Δήμο μας θα είναι σπουδαία και για το παρόν και για το μέλλον. Με την ευκαιρία, τονίζεται για άλλη μια φορά ότι το νερό του Δήμου Θερμαϊκού, ελέγχεται τακτικότατα και με αυστηρές προδιαγραφές από κρατικούς φορείς και πληροί όλες τις προϋποθέσεις υγιεινής και καταλληλότητας», δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση