Έκπτωση για ανακύκλωση ρούχων από μικρή επιχείρηση της Θεσσαλονίκης

του Νίκου Αβουκάτου

Περιβαλλοντικές και αειφορικές πρακτικές σε μικρή επιχειρηματική κλίμακα; Κι όμως! Ένα τέτοιο παράδειγμα προς μίμηση αποτελεί ο ιδιοκτήτης μικρής, αλλά περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένης, επιχείρησης με παιδικά ρούχα στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, ο οποίος σκέφτηκε έναν έξυπνο και οικολογικό τρόπο να προσελκύσει το ενδιαφέρον πελατών.

Στο συγκεκριμένο κατάστημα, ο πελάτης έχει την ευκαιρία προστατέψει το περιβάλλον και φυσικά να επωφεληθεί στην... τσέπη του, καθώς θα έχει έκπτωση στις αγορές του, εφόσον ένα παλιό ρούχο του, που είναι στοιβαγμένο στη ντουλάπα, παραχωρηθεί για ανακύκλωση.

anak-5

Ο Δημήτρης Κοντογούρης μίλησε για την ιδέα του στη Greenagenda.gr. «Σκεφθήκαμε με τη γυναίκα μου ότι ο κάθε πελάτης μπορεί να μας φέρνει ρούχα, τα οποία εμείς δίνουμε σε ιδρύματα, εάν μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Σε διαφορετική περίπτωση, καταλήγουν στην ανακύκλωση. Με αυτόν τον τρόπο, ο πελάτης βοηθάει έναν συνάνθρωπό του, κάνει ανακύκλωση και, βέβαια, κερδίζει την έκπτωση που φθάνει στο 20%».

anak-4

Ήδη έχουν συγκεντρωθεί οι πρώτες σακούλες με ρούχα που θα πάρουν τον δρόμο της ανακύκλωσης.

Όπως εξήγησε ο κ. Κοντογούρης, η οικογένειά του είναι ευαισθητοποιημένη στην ανακύκλωση και σε πρακτικές αειφορίας. «Μαζί με τη σύζυγό μου και τα δύο μας παιδιά κάνουμε καθημερινά ανακύκλωση. Θεωρούμε ότι είναι πολύ καλό. Ξεκινήσαμε εδώ και λίγο καιρό και βλέπω ότι αυξάνεται το ενδιαφέρον του κόσμου. Με προωθητικές ενέργειες που θα κάνουμε τις επόμενες ημέρες πιστεύω θα το μάθουν περισσότεροι πολίτες».

Σε οτιδήποτε αγοράζεις έχεις έκπτωση, είπε η σύζυγος του, Ειρήνη Αραμπατζίδου. «Η απόφασή μας συζητείται στην περιοχή. Τα πρώτα δείγματα ανταπόκρισης από τον κόσμο είναι θετικά. Είναι κάτι που μας ενδιαφέρει και ήδη το κάνουν και μεγάλες εταιρείες. Στο σπίτι μας ανακυκλώνουμε πλαστικό και γυαλί».

anak-6

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση