Τι συζήτησε ο Τσιρώνης με φορείς και αγροτικές ενώσεις στη Θεσσαλονίκη

Επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, προκειμένου να συζητήσει με τοπικούς, πολιτικούς, κοινωνικούς φορείς και ενώσεις αγροτών, ζητήματα του χαρτοφυλακίου του, που απασχολούν την Θεσσαλονίκη και τις γύρω τοπικές κοινωνίες.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, το πρωί της Τετάρτης ο κ. Τσιρώνης είχε συνάντηση ενημέρωσης με την Κατερίνα Νοτοπούλου, προϊστάμενη στο γραφείο Θεσσαλονίκης της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού, προκειμένου να συζητηθούν οι δυνατότητες συνεργασίας. Αμέσως μετά, στις 9:30πμ, ο Αν. ΥΠΑΑΤ επισκέφτηκε στο γραφείο της την Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά με την οποία συζητήσανε προβλήματα της περιοχής που ανήκουν στο χαρτοφυλάκιο του Αν. Υπουργού, όπως η οικονομική ενίσχυση των κτηνοτρόφων της Θάσου, των οποίων οι εκτάσεις βόσκησης κάηκαν στις πυρκαγιές του Σεπτεμβρίου 2016, καθώς επίσης, θέματα που αφορούν στην πρόληψη και την αποκατάσταση των καμένων εκτάσεων της περιοχής.

22

Κατά τη διάρκεια της ολοήμερης επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη, ο αναπληρωτής υπουργός συναντήθηκε με την Ένωση Κτηνοτρόφων Λαγκαδά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιαστική κτηνοτροφία, αλλά και με τον Δήμαρχο Λαγκαδά, Γιάννη Καράγιαννη και αυτοδιοικητικούς, όπου συζήτησαν μεταξύ άλλων την δυνατότητα αξιοποίησης της έκτασης του πρώην δενδροκομικού σταθμού του Δήμου. Επίσης, ο Γιάννης Τσιρώνης συναντήθηκε στα Κύμινα με αγρότες της περιοχής, έπειτα από πρόσκληση της Ενώσεως Αγροτικών Συνεταιρισμών Κυμίνων, όπου τέθηκαν τοπικά ζητήματα σχετικά με τις ορυζοκαλλιέργειες, υδατοκαλλιέργειες και την κτηνοτροφία. Τέλος, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Βορείου Ελλάδος, με τους οποίους συζητήθηκε η δυνατότητα ανάπτυξης περεταίρω των βιολογικών αγορών, καθώς και το θέμα των επιδοτήσεων της βιολογικής γεωργίας.

Το απόγευμα της Τετάρτης, τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός μίλησε σε ανοιχτή εκδήλωση των Οικολόγων Πράσινων με τίτλο «Από το Περιβάλλον στην Αγροτική Ανάπτυξη», στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση